Česká Tenza pomůže se zajištěním tepla na Ukrajině

Brněnská Tenza dodá předávací stanice určené k zásobování obytných domů v ukrajinském Nikolajevě teplem. Zadavatelem zakázky je oblastní komunální podnik OKP Nikolajevoblteploenergo, který zajišťuje dodávky tepla ve městě.



Ukrajinská média informovala o tom, že Tenza a OKP Nikolajevoblteploenergo podepsaly dohodu o projektování, dodávkách a zajištění montáže 103 předávacích stanic určených k zásobování teplem obytných domů ve čtvrti Korabelnyj ve městě Nikolajev. Smlouva byla podepsána v rámci realizace projektu Zvyšování energetické efektivity v oblasti centralizovaného zásobování teplem na Ukrajině.

Program financuje Světová banka, která půjčí ukrajinským podnikům zařazeným do projektu přes 300 milionů dolaru. Na Nikolajev z programu připadne úvěr ve výši 21,7 milionu dolarů.

V současné době probíhá příprava technické dokumentace pro projekční práce a zapojení zařízení do sítě. Také průzkum prostor, ve kterých má být zařízení v budoucnu umístěná. Samotná instalace předávacích stanic by měla být zahájena v dubnu či květnu letošního roku. Projekt by měl být zcela dokončen v prvním čtvrtletí 2019.

(Ulj)
Zdroj: nikvesti.com

• Teritorium: Evropa | Ukrajina | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme