CzechTrade otevírá novou kancelář v Limě, kancelář v Madridu má novou ředitelku

Agentura CzechTrade v červenci otevírá novou zahraniční kancelář v peruánské Limě. Jedná se o 48. zahraniční zastoupení agentury, která nyní poskytuje služby již v 51 zemích světa. Peru patří mezi nejstabilnější země Latinské Ameriky a představuje perspektivní trh pro české firmy. Kancelář CzechTrade v Madridu získala novou ředitelku, jíž se stala Petra Jindrová.



Emil Ulrych, ředitel zahraniční kanceláře v Limě„Peruánská ekonomika patří mezi nejrychleji stoupající v Latinské Americe. Věřím, že nová kancelář přiláká pozornost českých firem k této zemi, která často zůstává ve stínu Brazílie nebo Argentiny. Český průmysl zde má skvělé jméno už od dob první republiky,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Peru disponuje velkým nerostným bohatstvím a tamější trh funguje na velmi liberálním základě. Zhruba 65 % exportu země tvoří nerostné suroviny a Česká republika má velmi dlouhou tradici v těžebním průmyslu, a to jak v povrchovém, tak i hlubinném. To přináší zajímavé příležitosti pro české dodavatele důlní techniky a technologií. Poptávka je také po bezpečnostních zařízeních, pneumatických kladivech, výbušninách, převodovkách, výtazích, náhradních dílech pro energetiku, a dokonce i po kompletních malých a středních elektrárnách. 

„Peru a Evropská unie mají dohodu o volném obchodu, která umožňuje snadný dovoz českých výrobků,“ říká Emil Ulrych, ředitel zahraniční kanceláře v Limě.  Mnoho českých firem se ostatně na peruánském trhu prosazuje již nyní. „Mezi významnými českými značkami v Peru najdeme Českou zbrojovku či Preciosu.“

Emil Ulrych v agentuře CzechTrade působil nejprve jako exportní konzultant pro sektor stavebnictví, spotřebního zboží a služeb. Předtím řídil společnost CGS Automotive de Mexico a většinu své kariéry se zaměřoval na latinskoamerické trhy. Studoval na Mendelově univerzitě v Brně. Je mu 36 let, mluví plynně španělsky a anglicky a mezi jeho záliby patří rodina, myslivost a horská turistika.

Zahraniční kancelář v Madridu, ředitelka Petra Jindrová. Zahraniční kancelář v Madridu má od července novou ředitelku. Petra Jindrová získala zkušenosti v oblasti mezinárodního obchodu na pozici area sales manager pro Španělsko a Latinskou Ameriku ve společnosti Preciosa. Vystudovala mezinárodní vztahy na Metropolitní univerzitě v Praze a studovala také na univerzitě v Santiagu de Compostela ve Španělsku. Hovoří plynně anglicky a španělsky. Je jí 30 let, ve volném čase se ráda věnuje sportu, cestování a španělské kultuře. 

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

 

• Teritorium: Amerika | Evropa | Peru | Španělsko | Zahraničí

Doporučujeme