Džibutsko: Mapa oborových příležitostí – perspektivní položky českého exportu

Oborové příležitosti pro všechny země naleznete v Mapě oborových příležitostí na portálu BusinessInfo.cz (www.businessinfo.cz/mop).

© Zastupitelský úřad ČR v Addis Abebě (Etiopie)

5.1. Nejperspektivnější položky pro český export, odvětví pro investice, privatizační a rozvojové projekty

Vzhledem k reexportu živých zvířat (dovozy ze Somálska a Etiopie) jsou perspektivním oborem investiční celky na zpracování masa (jatka). Dále se nabízejí příležitosti při budování sítě infrastruktury, zejména pak rozvodných energetických sítí od připravovaných geotermálních zdrojů. Z komodit jsou perspektivní především potraviny a nealkoholické nápoje (zájem o nealkoholické pivo), dopravní prostředky, pneumatiky, vybavení pro chemický a těžební průmysl, malá letadla.

Nadále se rozvíjí finanční sektor, na svou první investici čeká zdravotnictví – většina zahraničních pracovníků dosud pro zdravotní ošetření cestují mimo zemi. Země usiluje do roku 2020 přejít plně na obnovitelné zdroje energie, sektor energetiky proto také nabídne zajímavé příležitosti.

Zpět na začátek

5.2. Kalendář akcí

  • 3. – 10. 12. 2018, Džibutsko, 2. ročník mezinárodního obcodního veletrhu
  • 19. – 21. 3. 2019, Džibutsko, International African Container Ports, Shipping and Transport Logistic Exhibition
  • pro rok 2020 zatím nejsou ke konámí veletrhů závazné informace, termíy konání veletrhů a konferencí jsou v roce 2020 v souvislosti se šířením koronaviru rušeny a posouvány. Velvyslanectví  ČR v Addis Abebě proto doporučuje prověřit aktuální stav dotazem u džibutské obchodní komory a na oficiálním džibutském webu informujícím o veletrzích a výstavách. http://www.foiredjibouti.com

Ve dnech 8. – 10. 2. 2020 se v Džibutsku uskutečnila mise zástupců českého obranného a bezpečnostního průmysku.

Zpět na začátek

Zpracováno a aktualizováno zastupitelským úřadem ČR v Addis Abebě (Etiopie) ke dni 15. 5. 2020

Souhrnná teritoriální informace

Doporučujeme