Itálie: Casa Buitoni končí. Nestlé přesouvá výzkum do USA.

10. 4. 2018 | Zdroj: CzechTrade

  • Země: IT - Itálie
  • Datum zveřejnění: 10.04.2018

Jak už bylo oznámeno před několika měsíci, Casa Buitoni, výzkumné centrum Nestlé, bylo definitivně uzavřeno dne 1. 4. 2018. Výzkum pro Nestlé probíhal ve Villa Fatti v Sansepolcro (v provincii Arezzo) celých 25 let. Nyní byl přesunut do Solonu v Ohiu. Výzkum se zabýval především vytvářením receptů na omáčky, těstoviny, pizzy a další výrobky značky Buitoni.

Není to poprvé, co Nestlé opouští italskou provozovnu. Výrobna těstovin Moretta byla prodána společnosti Giovanni Rana. Ještě předtím byly prodány společnosti Ore Liete (sušenky), Rossana (bonbony), La Valle degli Orti, Mare Fresco a Surgela (mražené potraviny). Nestlé také vytvořilo joint venture Froneri, specializující se na výrobu zmrzliny. V jeho portfoliu značek je například Mövenpick, Cadbury, Oreo, Toblerone či Milka. Ovšem v prosinci 2017 bylo ohlášeno zavření výrobny.

Villa Fatti, historická budova rodiny Buitoni, bude nyní přestavěna na luxusní resort. Ve městečku Sensepolcro, které bylo vždy spojené se značkou Buitoni, jež vyrábí těstoviny, různá těsta, sušenky, omáčky atd. od roku 1827, zůstává pouze továrna. Tato továrna zaměstnává asi 300 zaměstnanců a vyrábí těstoviny a sušenky. Je vlastněna společností Newlat (skupina Parmalat).

Zdroj: QuiFinanza.it
Zpracoval kolektiv pracovníků CzechTrade Milán.

Souborové přílohy

Tisknout Vaše hodnocení: