Manažeři roku: Vladimír Mařík a Tanja Vainio

Ve 26. ročníku soutěže Manažer roku, vyhlašované Českou manažerskou asociací, zvítězili představitelé technologicky progresivních oborů. Mezi TOP 10 a vítězi kategorií se objevily další osobnosti evropského i světového formátu.

Nejlepšími manažery v České republice za rok 2018 se stali prof. Vladimír Mařík z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky CIIRC ČVUT a Tanja Vainio, genenální ředitelka společnosti ABB pro Českou rpeubliku a Slovenskou republiku. Zvítězili v soutěži Manažer roku, kterou již 26 let vyhlašuje Česká manažerská asociace (ČMA). Cenu převzali 25. dubna v pražském Paláci Žofín při slavnostním galavečeru, při němž se sešly tři stovky manažerských osobností a hostů.

Vítězní Manažeři roku jsou generačně do sebe vzdáleni, zastupují ale oblast moderních technologií, prof. Vladimír Mařík jako průkopník kybernetiky a představitel instituce evropského formátu, a Tanja Vainio jako nositelka inovací. „Používání a vývoj nových technologií je součástí naší DNA,“ říká Tanja Vainio.

Výsledek okomentoval předseda patnáctičlenné Národní komise prof. Zdeněk Souček: „Oba prokázali vynikající manažerské vlastnosti v nejmodernější oblasti současného podnikání“. Podobná slova volil i prezident ČMA Pavel Kafka, který neskrýval potěšení z toho, že mezi finalisty a lauretáty vzrostl počet manažerů, kteří reprezentují moderní perspektivní obory. „Jsem rád, že celý průběh 26. ročníku a jeho výsledky potvrzují vysoký společenský význam tohoto dlouhodobého projektu,“ uvedl.

Petr Kazík, předseda Hodnotitelské komise, která účastníkům soutěže udělila body v prvním kole, uvedl: „Považuji za výtečné, že zvítězili manažeři z vysoce progresivních oborů s obrovskou perspektivou. Narušují přívlastek České republiky jako montovny“.

Zdroj: Česká manažerská asociace (ČMA). Portál BusinessInfo.cz je mediálním partnerem soutěže

• Oblasti podnikání: Management

Doporučujeme