IV. lekce: Dostupné online zdroje informací a služby na českém trhu

Pro každého podnikatele je důležité využít těch nejlepších zdrojů a v záplavě informací se neztratit. Pokud jste se zatím nestihli přesně zorientovat, co všechno můžete jako exportér, podnikatel nebo malá firma využít z domácích informačních zdrojů, dnes vám nabídneme sumář, který vše zpřehlední.

Ve čtvrtém díle vám přiblížíme, co malým a středním exportérům nabízí agentura CzechTrade, portál BusinessInfo.cz, Česká exportní banka a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Agentura CzechTrade

web agentury: www.czechtrade.cz

Agentura CzechTrade nabízí on-line služby, které přinášejí cenné informace jak začínajícím exportérům, tak zkušeným matadorům na zahraničních trzích.

  • Součástí webu je i tzv. dotazník exportní připravenosti. Pokud ho vyplníte, s jeho vyhodnocením získáte cenné rady, které usnadní váš vstup na zahraniční trhy.
  • Prostřednictvím novinek z teritorií získáte dobré rady pro obchodování se zahraničními firmami.
  • Služba CzechTrade denně nabízí na základě předem definovaného profilu aktuality, které dorazí přímo do vaší emailové schránky. Více se tak dozvíte např. o projektech a tendrech, o nabídce výrobků a služeb zahraničních firem pro ČR nebo zahraničních poptávkách.
  • Důležitý je také Adresář exportérů CzechTrade, který slouží k aktivní prezentaci českých firem v zahraničí. Dostupný je ve 13 světových jazycích.
  • Pravidelné informace o dění v exportu můžete získat i prostřednictvím Newsletteru CzechTrade.

Doporučujeme