Pivovarnictví a sladovnictví

5. 6. 2012 | Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO)

Řízení a obsluha chemicko - fyzikálních a biologických technologických procesů v pivovarnické a sladovnické výrobě. Výroba základní suroviny, sladu - přejímka sladovnického ječmene, čištění, třídění, ošetřování, máčení, klíčení, hvozdění, odkličování, u speciálních druhů pražení a konečná úprava sladu. Vaření piva - šrotování sladu, rmutování, vystírání, scezování sladiny, chmelovar, čiření a chlazení mladiny, zakvašování, hlavní kvašení na spilkách, dokvašování v ležáckých sklepích (alternativně řízení kvašení v tancích), filtrace, stabilizace, pasterace, stáčení piva. Výroba nápojů na bázi piva.

V rámci živnosti lze dále provádět prodej čepovaného piva v provozovnách, které jsou součástí pivovaru.

Tisknout Vaše hodnocení:

Diskuse k článku

+ Nový příspěvek