V Ekvádoru se čím dál více produktů pěstuje v rámci ekologických BIO norem

10. 4. 2018 | Zdroj: CzechTrade

  • Země: EC - Ekvádor
  • Datum zveřejnění: 09.04.2018

Společnost Agrocalidad uvedla, že 564 produktů splňuje specifické normy a má tak platnou organickou certifikaci. Výhodou je respekt k životnímu prostředí a zdraví spotřebitele. Jelikož jsou tyto produkty pěstovány bez kontaminace zbytkových pesticidů, mají tak i bohatší aroma, barvy a chuť. Též obsahují více vitamínů, minerálů a intioxidantů, než jejich konvenční protějšky. Mezi těmito produkty, jež se vyváží, jsou například banány, quinoa, zrnkové kakao, třtinový cukr, palmový olej, káva, čokoláda, brokolice či mango. Na národní úrovni se prodávají zejména rajčata, salát, mrkev, ředkev, fazole, med, jogurty, koriandr, aromatické byliny a též čokoláda káva a oleje. 

Od roku 2000 se Ekvádorské rolnické sdružení pěstitelů kakaa (Unión de Organizaciones Campesinas Cacaoteras del Ecuador - Unocace) zaměřuje na výrobu a uvádění na trh organického kakaa s cílem zlepšit kvalitu života svých 800 partnerů. Víctor Bajaña, prezident organizace, uvedl, že asociace reprezentuje okolo 3600 hektarů, kde se pěstuje kakao s ekologickou certifikací v rámci projektu Fairtrade. Neuvěřitelných 63 % produkce se exportuje do Švýcarka a 32 % do USA a Německa. Zbývajících 5 % tvoří polotovary z kakaového másla, prášku a likéru. Kromě toho vyrábějí čokoládové tyčinky, které prodávají mezi svými členy a na veletrzích.  

Vypracoval: tým zahraniční kanceláře CzechTrade Lima
Zdroj: www.eltelegrafo.com.ec

 

Souborové přílohy

Tisknout Vaše hodnocení: