Zemětřesení zatřáslo i potravinářským sektorem

11. 6. 2012

  • Země: Itálie
  • Datum zveřejnění: 06.06.2012
  • Zdroj: Rainews24

Mlékárenský průmysl je těžce zasažen zemětřesením, které stále přetrvává v nejvíce produktivní oblasti (výroba sýrů) Itálie, ve skladech zasažených společností spadlo k zemi téměř milion kusů Parmigiana Reggiana (Parmezánu) a Grana Padano. Škody pouze v tomto sektoru se odhadují na 220 milionů euro (150 milionů pro Parmezán a 70 milionů pro Grana Padano).

Další alarmující zpráva je, že řada mlékárenských společností, respektive podniků živočišné výroby, přišlo o tisíce kusů dobytka (přesná čísla ještě nejsou známa) a ty co přežili, z důsledku stresu produkují o cca 10-15 % mléka méně.

K této, již tak tísnivé a delikátní situaci, se přidali spekulace na trhu s mlékem, odběratelé nejsou ochotni akceptovat standardní výkupní ceny mléka a někteří z nich se rozhodli k okamžitému snížení dohodnutých cen.  

Zpracovala ředitelka kanceláře CzechTrade Milán.

Tisknout Vaše hodnocení: