Diskusní fórum – výpis příspěvků
Téma: Vysílání pracovníků v rámci vnitřního trhu EU i do třetích zemí
-
27.02.2012 14:01:32 Krša Radek
Dobrý den, chystáme se s kolegy pracovat do Bulharska. Všichni jsme OSVČ, budeme potřebovat nějaké potvrzení? Děkuji za odpověď.
-
14.02.2012 09:54:26 Internet user
Dobrý den, je stálá provozovna firmy registrované k DPH v jiném člnském státě EU povinna k registraci DPH v ČR a podléhá povinnosti přiznání a placení DPH v ČR, pokud poskytuje službu, stavební dozor po dobu šestnácti měsíců, české firmě registrované k DPH? Ze zákonu o DPH mi vyplívá, že ano. Děkuji.
-
-
18.02.2012 02:00:28 Redakce portálu BusinessInfo.cz
S tímto dotazem doporučuji se obrátit přímo na kvalifikovaného daňového poradce a záležitost s ním probrat zevrubně a individuálně. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
01.01.2012 09:58:26 Smejkalová Jaroslava
Dobrý den, prosím o radu. Syn je zaměstnanec EU - v Misi pro Kosovo.Dozvěděla jsem se, že pokud předloži potvrzení, že je zaměstnanec EU,je osvobozen od platby DPH pži nákupu zboží jak E-schopech tak v obchodech.Nevím kde bych toto našla v zákoně. Děkuji Vám za radu.
-
15.12.2011 14:18:41 Pavel Beneš
Dobrý den. oslovil nás náš zákazník ze SRN, který potřebuje vypomoci na zakázce v Rakousku . Jeho požadavkem je pouze tzv.vypůjčení lidí na dobu cca 4 měsíců. Jedná se o fa. která podniká ve stejném oboru jako naše a to dodávkou elektromontážních prací. Co vše musím udělat abych mohl své zaněstnance vyslat? Mohu s nimi poslat i pracovníky OSVČ. Lze vůbec tuto výpomoc přislíbit v prosinci na začátek ledna? Děkuji za radu. Pavel Beneš
-
-
15.12.2011 15:00:30 redakce BusinessInfo.cz
Dobrý den, vážený pane Beneši, doporučujeme abyste svůj dotaz vložil do formuláře "Položit dotaz ohledně podnikání v EU", který je dostupný na stránkách BusinessInfo.cz pod následujícím odkazem:
Dotazy zodpovídá bezplatně odborný tým ministerstva průmyslu a obchodu, případně ve spolupráci s pracovníky Jednotných kontaktních míst (JKM). Pracovníci JKM mají také možnost se za účelem zodpovězení Vašeho dotazu spojit přímo se svými rakouskými kolegy, takže byste měl na svůj dotaz obdržet ucelenou odpověď. Redakce BusinessInfo.cz
-
-
23.11.2011 08:57:37 Internet user
Vysíláme své pracovníky do Anglie na elektromontážní práce a práce spojené s dohledem nad těmido pracemi a potřebuji vědět, jaká povolení a náležitosti musíme pro ně jako firma zajistit.
-
29.09.2011 16:23:40 A.Horakova
Dobry den, jsem vyslany pracovnik OSVC.Bohuzel nemam dostatek prijmu. Mohu pribrat k me praci v Nemecku tzv. "400 Euro" Job? (je to prace, ktera je narazove vykonavana za tu nejnizsi odmenu na hodinu a zamestnavatel musi prispet na soc. a ZP.Jenze nechapu, jak to jde technicky udelat,kdyz mam pojisteni v CR a tez si platim soc.poj. jako OSVC.Tent job se v Nemecku nedani. Dekuji za odpoved. A.Horakova
-
-
20.10.2011 18:51:36 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Využijte prosím pro tento dotaz náš formulář Položit dotaz ohledně podnikání v EU, který je nasměrován na oborově zaměřené pracoviště. Vložte prosím dotaz znovu. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
20.07.2011 12:54:24 Marie Lachoutova
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký je tedy zásadní rozdíl mezi vysláním zaměstnance a běžnou pracovní cestou zaměstnance do zahraničí. Existuje pro vyslání nějaká minimální hranice doby, pod kterou se nejedná o vyslání? V případě vyslání zaměstnance již není nutné hradit zaměstnancům diety? V případě pracovní cesty se hradí diety ale není nutné respektovat zákony dané země (např. které se týkají dovolené, pracovní doby atd.)? V případě krátkodobého vyslání (např. na 1 měsíc) je opravdu nutné žádat o udělení A1? jaké má tento certifikát výhody pro zaměstnance - na jiném portálu jsem četla, že zaměstnanec by bez tohoto certifikátu nedostal nemocenské dávky - je to pravda? Předem moc děkuji za jakoukoli reakci nebo odkaz na jiné webové stránky.
-
-
21.07.2011 09:23:06 redakce BusinessInfo.cz
Dobrý den, vážená paní Lachoutová, doporučujeme abyste svůj dotaz vložila do formuláře "Položit dotaz ohledně podnikání v EU", který je dostupný na stránkách BusinessInfo.cz pod následujícím odkazem:
Dotazy zodpovídá bezplatně odborný tým ministerstva průmyslu a obchodu, případně ve spolupráci s pracovníky Jednotných kontaktních míst (JKM), takže byste na svůj dotaz měla obdržet opravdu fundovanou a ucelenou odpověď. Redakce BusinessInfo.cz
-
-
19.07.2011 19:03:46 pavlina.kydalova
Dobrý den, pokud česká a.s. koupí nemovitost ve Francii, na základě volné živnosti - ubytovací služby bude poskytovat ubytování pro max 10 osob a snídaně může vyslat na úklid a snídaně české zaměstnance? Co je třeba udělat na území Francie- zaregistrovat český subjekt atd? Děkuji PH
-
-
21.07.2011 09:27:27 Internet user
Dobrý den, vážená paní Kydalová, doporučujeme abyste svůj dotaz vložila do formuláře "Položit dotaz ohledně podnikání v EU", který je dostupný na stránkách BusinessInfo.cz pod následujícím odkazem:
Do tazy zodpovídá bezplatně odborný tým ministerstva průmyslu a obchodu, případně ve spolupráci s pracovníky Jednotných kontaktních míst (JKM). Pracovníci JKM mají také možnost se za účelem zodpovězení Vašeho dotazu spojit přímo se svými francouzskými kolegy, takže byste měla touto cestou získat přesné instrukce jak právě v případě vysílání pracovníků do Francie postupovat. Redakce BusinessInfo.cz
-
-
24.06.2011 12:49:53 Internet user
Přeji hezký den. Nemá prosím někdo zkušenosti s vysláním zaměstnanců do Černé Hory?
-
-
24.06.2011 14:08:50 redakce BusinessInfo.cz
Dobrý den, vážená paní Rýdlová, doporučujeme abyste svůj dotaz vložil do formuláře "Položit dotaz ohledně podnikání v EU", který je dostupný na stránkách BusinessInfo.cz pod následujícím odkazem:
Dotazy zodpovídá bezplatně odborný tým ministerstva průmyslu a obchodu, případně ve spolupráci s pracovníky Jednotných kontaktních míst (JKM). Redakce BusinessInfo.cz
-
-
07.03.2011 09:27:42 cikousek
Dobrý den, nikde jsem nedopátral, jaká je lhůta pro vydání potvrzení formuláře A1. Můžete mi k tomu, prosím, sdělit bližší informace? Díky mnohokrát.
-
-
10.05.2011 18:16:10 Internet user
Lhůta pro udělení A1 není stanovena, pokud žádáte podle článku 13, tak to trvá zhruba 2-3 týdny, pokudu podle článku 16, je nutná dohoda obou zemí a trvá to různě, minimálně počítejte tak 2-3 měsíce. Tereza
-
-
07.02.2011 11:43:02 Jana Zeihammerová
Dobrý den. Před vysíláním zaměstnanců vyřizujeme na sociálce formulář E101. Vy ho zde nazýváte A1. Mohu se zeptat, jaký je v tom rozdíl? Vysíláme nyní do Holandska a Anglie, nově. Jsou nějaké problematiky s vysláním? Předpokládám pouze zařízení E101, nic víc. ...
-
-
10.05.2011 18:19:54 Internet user
A1 je novy nazev od 1.5.2010, kdy vstoupila v platnost nova pravidla. Doslo tam k urcitym zmenam, napr. u kratkodobych vyslani, ktere lze rovnou zadat na 24mesicu oproti puvodnim 12.
-
-
13.01.2011 13:23:35 Lorková Šárka
Dobrý den, chci se zeptat,zda je od nového roku nutné pořád pracovní povolení k práci v SRN pro soukromou osobu(zaměstnance).Mělo být zrušeno. děkuji
-
29.11.2010 11:45:38 vachník
Dobrý den, plánji v Maďarsku obchodního zástupce, který bude pro ČR pořizovat objednávky. Jedná se o maďarského občana, žijícího v Maďarsku a trvale bude pracovat na Maďarském území. Co v tomto případě musím udělatm, aby jsem ho mohl zaměstnat jako CZ firma? Musím se registrovat pro odvody v Maďarsku? Nebudu muset tam mít založenou firmu? Postačuje tam pouze mít najatou účetní firmu, která spočítá odvody a plat a to pak danému zaměstnanci a místní správě budu posílat na účet?
-
03.10.2010 13:12:38 Tomáš
Dobrý den, firma mě vyslala na pracovní pobyt v Číně. Vzhledem k místní čínské legislativě (vydání pracovního povolení)je nutné, abych ukončil PP v ČR a stal se zaměstnancem čínské firmy, která provozuje naše obchody v Číně. Chtěl bych se zeptat, jaké povinnosti v oblastech jako sociální a zdravotní pojištění mi tímto vyvstanou?
-
-
14.10.2010 15:12:23 Redakce BusinessInfo.cz
Dobrý den, základní informace o zaměstnávání občanů ČR v Číně naleznete v souhrnné teritoriální informaci k Číně, viz http://www.businessinfo.cz/cz/sti/cina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr/7/1000539/#sec9 a http://www.businessinfo.cz/cz/sti/cina-zakladni-podminky-pro-uplatneni-ceskeho-zbozi-na/8/ 1000539/#sec2. Dále Vám doporučuji kontaktovat Obchodně-ekonomický úsek Zastupitelského úřadu ČR v Pekingu. Pokud jde o sociální a zdravotní pojištění, obraťte se na Českou správu sociálního zabezpečení . S pozdravem Ing. Jaromír Harmáček, redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
02.08.2010 17:23:15 Karel Šimeček
Dobrý den. Jsem OSVČ a provádí elektro rozvody pro domy a byty chci s firmou, která staví na slovensku domy spolupracovat. Mám osvědčení a oprávnění od roku 1996 revizního technika. Kde si mám požádat o povolení práce na slovensku. Děkuji za odpověď K.Šimeček
-
-
03.08.2010 13:22:43 Redakce portálu BusinessInfo.cz
K tomuto účelu můžete využít novou službu JKM, neboli Jednotná kontaktní místa. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
21.08.2010 15:16:42 Redakce BusinessInfo.cz
Dobrý den, obraťte se nejlépe na obchodně ekonomický úsek Zastupitelského úřadu ČR v Bagdádu, další informace naleznete v souhrnné teritoriální informaci pro Irák, v kapitole 7 a kapitole 8. S pozdravem Ing. Jaromír Harmáček, redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-