Diskusní fórum – výpis příspěvků

Téma: Pravidla pro podnikání ve Španělsku

• 17.02.2012 18:24:53 Internet user

Dobrý den,měli bychom zájem udělat šnůru několika jednoduchých divadelních představení ve Španělsku, je třeba zvláštního povolení,či za jakých podmínek je možnost realizace?Děkuji za odpověd.Vanda

Odpovědět

• 29.02.2012 19:39:38 Redakce BusinessInfo.cz

Dobrý den, vážená paní Vando, doporučujeme abyste svůj dotaz vložila do formuláře "Položit dotaz ohledně podnikání v EU", který je dostupný na stránkách BusinessInfo.cz pod následujícím odkazem:

http://www.businessinfo.cz/cz/dotaznik-eu/

Dotazy zodpovídá bezplatně odborný tým ministerstva průmyslu a obchodu, případně ve spolupráci s pracovníky Jednotných kontaktních míst (JKM). Pracovníci JKM mají také možnost se za účelem zodpovězení Vašeho dotazu spojit přímo se svými španělskými kolegy, takže byste měla obdržet ucelenou odpověď. Redakce BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 02.02.2012 13:09:53 Internet user

Dobrý den, chtěla bych si otevřít kavárnu - cukrárnu v Katalánsku jako OSVČ, můžete mi prosím, poradit, co musím udělat pro začátek podnikání, kolik stojí povolení k podnikání a zda je nutná praxe v tomto oboru (výuční list, apod.). Děkuji za odpověď.

Odpovědět

• 03.01.2012 10:14:51 Štefan Bittmann

Mám zájem o dovoz použitých dudových barrique sudů ze Španělska. Jedná se o prodej mezi vinařskou firmou a soukromou osobou (fyzická osoba). Mám zájem koupit 10-20 sudů pro vlastní potřebu do vinného sklepa na další používaní a něco na dekoraci. Prosím o informaci co se týká dovozu mezi ČR a Španělskem, jaké jsou na to nutné doklady, formuláře, faktury, povolení...aj. Můžu jet vlastním vozem s přívěsem, bez toho abych si musel vyřizovat nějaké speciální povolení na převoz tovaru (jedná se o normální běžný dopravní prostředek a váha nákladu taky). Děkuji za informace. S pozdravem Štefan Bittmann

Odpovědět

• 31.01.2012 17:41:17 Martin Komárek

Dobrý den, jedná se o vnitrounijní obchod (tedy pokud nebudete projíždět Švýcarskem)v rámci Schengenského prostoru. Tzn., že zboží jako fyzická osoba nakoupíte od zahraniční firmy včetně jejich DPH (fakturu včetně potvrzení předpokládám, že budete mít k dispozici) a zboží dopravíte do Čech. Není mi známa jiná povinnost ani omezení, která by se Vás mohla týkat. www.ceda-intrastat.cz

Odpovědět

• 28.10.2010 00:04:19 Lenka

Dobrý den, zajímalo by mne, kde mohu nalézt informace týkající se česko-španělských kulturních rozdílů a především jejich promítnutí se do obchodních vztahů. Díky.

Odpovědět

• 19.10.2010 12:34:04 Nina

Dobry den,obracim se na vas s prosbou o informace,ktere potrebuji ke svemu podnikani.Bohuzel nevim,kam jinam se obratit o radu.Predem dekuji za cas,ktery mi venujete.Ziji na Fuerteventura v Corralejo asi pul roku a ostrov jsem si natolik oblibila,ze bych tu rada zustala a zacala podnikat.Rada bych si spolu se svym znamym otevrela nonstop bar.Chtela bych se zeptat co vse potrebuji zaridit k tomu,abych mohla zacit ponikat a pripadne jake podminky musim splnit a kde potrebne veci zaridi?Potrebuji nejake specialni povoleni k provozovani nonstop baru?Jak je to s povolenim na vyherni automaty,prodej alkoholu a tabaku,...?Jsem v podnikani uplny zacatecnik,tak vam budu moc vdecna za jakekoliv rady,ktere by se mi mohly hodit.Dekuji a preji hezky den.Nina

Odpovědět

• 21.10.2010 10:10:40 Redakce BusinessInfo.cz

Vzhledem k rozsahu odpovědi bylo autorce na dotaz odpovězeno e-mailem. Ing. Jaromír Harmáček, redakce portálu BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 28.01.2011 17:37:43 Eva

Dobry den, mam velmi podobnou otazku, kterou polozila Nina (19.10.2010), pouze se tyka Mallorky. Byla bych rada pokud by jste mi mohli zaslat odpoved, kterou jste zaslali ji. Chceme provozovat music bar nebo bar s restauraci. Jake nalezitosti musim splnit a jaky typ spolecnosti musim zalozit (2 spoluvlastnici). Dekuji a preji prijemny vikend. Eva

Odpovědět

• 03.02.2011 12:17:38 Redakce BusinessInfo.cz

Dobrý den, odpověď jsme vám poslali na uvedenou mailovou adresu. Redakce BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 04.11.2009 22:12:26 jirkasvetlana

zajímá mě co potřebujeme když chci ve Španělsku otevřít kosmetický salon pedikůra,manikůra,masáže,kosme tika,tetování permanentní make-up,piercing.Děkuji jirka

Odpovědět

• 02.12.2009 10:09:23 Redakce portálu BusinessInfo.cz

Pro získání informací doporučujeme využít v článku uvedené zdroje. Od ledna 2010 můžete navíc přímo v ČR využít novou službu JKM. Redakce portálu BusinessInfo.cz

Odpovědět