Diskusní fórum – výpis příspěvků
Téma: FAQ - Jak položit nový dotaz
-
20.10.2011 12:30:22 Josef Tomáš
Bydlím trvale 16 let v domě,který je vyjmut z bytového fondu a má číslo evidenční. Dům jsem vlastnil 14 let, z důvodu nemoci jsem dar vrátil matce a ta mi opět po asi 15 měsících dar vrátila,takže ho opět asi 10 měsíců vlastním.Dům prodávám a kupující pro získání hypotéky potřebuje dům vrátit do bytového fondu a tím by došlo ke změně čísla evidenčního na číslo popisné.Budu osvobozen od daně z příjmu z celkové částky za prodej domu,když mám trvalé bydliště v domě již 16 let a dům vlastním z přerušením asi 15 let a vrácením do bytového fondu dojde ke změně čísla domu. Děkuji Josef Tomáš
-
14.11.2010 16:20:43 Internet user
Dobrý den,prosím info ohledně odpadového hospodářství v malé firmě.Co je nutné vést při podnikání co se týče odpadů.Děkuji
-
-
16.11.2010 14:25:50 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zde je pro rozsah odpovědi zásadní oblast podnikání. Základní informace ale najdete na webu České inspekce životního prostředí (CIZP). Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
08.06.2010 23:34:39 Daniela
Dobrý den, jsem žena v domácnosti (58 let a 2 dospělé děti)a v současnosti platím zdravotní pojištění ve výši 1080,- Kč. Do kdy musím toto pojištění platit a kolik let mi ještě schází, abych měla odpracováno 15 let pro nárok na důchod v 65 létech, když mám nyní odpracováno 4321 dní. Děkuji za odpavěď.
-
-
15.06.2010 09:45:10 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Minimální měsíční záloha na zdravotní pojištění pro oboby bez zdanitelných příjmů pro rok 2010 je 1 601 Kč. Podrobnější informace nalezenete v rubrice Finance, daně – Pojištění – Zákonné pojištění. Nárok na důchod se neodvíjí od zdravotního, ale od důchodového pojištění. Informace o tom, kdy vám vzniká nárok, získáte u České správy sociálního zabezpečení (www.cssz.cz). Doporučujeme např. článek "Potřebná doba pojištění pro nárok na důchod" v rubrice Finance, daně - Pojištění - Zákonné pojištění. Redakce BusinessInfo.cz
-
-
31.05.2010 08:38:43 Internet user
Dobrý den, náš zaměstnanec byl v sobotu zvolen poslancem parlamentu. Od jakého data mu má být poskytnuto pracovní volno? Mandát vzniká okamžikem zvolení znamená to také to, že je od té chvíle uvolněn k výkonu funkce? Prosím, zda je to možné, o rychlou odpověď. Děkuji. Blanka Hejlková
-
-
31.05.2010 18:33:03 Redakce portálu BusinessInfo.cz
S dotazem prosím kontaktujte přímo Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-