Diskusní fórum – výpis příspěvků

Téma: FAQ - Import zboží a služeb do České republiky

• 10.08.2011 07:39:47 Martin Jílek

Dobrý den, rád bych se zeptal jak je to přesně s proclením a ostatními náklady ohledně dovozu "cigaret obsahující hřebíček" z Indonésie pro vlastní potřebu. Dle toho co jsem našel by sna mělo být clo ve výši 10% dle Taric kapitoly 2402 20 10. Mohli by jste mi prosím tyto údaje upřesnit. Předem děkuji

Odpovědět

• 10.08.2011 11:51:13 redakce BusinessInfo.cz

Dobrý den, pane Jílku, doporučujeme přímo vyhledávání v systému TARIC. Při kliknutí na uvedený odkaz se dostanete na elektronickou vyhledávací databázi Evropské komise:

Databáze TARIC EU

nebo vstup do české verze aplikace přes stránky Celní správy České republiky (přehlednější):

Podle všeho by ve Vašem případě mělo jít skutečně o nomenklaturu 2402201000 (pozor - dvě nuly navíc!) a o clo ve výši 10 %. K běžnému clu však musíte počítat také spotřební daň a DPH. Obrázek s konkrétním výpisem výsledku z TARIC viz dodatečne zasílaný email na Vaši adresu. Doporučujeme však ověřit si tyto výsledky vyhledávání pro konkrétní množství zboží a případně kontaktovat přímo na Celní správu ČR.

Odpovědět

• 09.03.2010 07:34:10 Redakce BusinessInfo.cz

Dobrý den, důležité údaje o dovozu zboží z nečlenských zemí EU jsou na portálu BusinessInfo.cz uvedeny v dokumentu "Základní informace pro každého importéra do ČR", odkaz je uveden v textu diskutovaného článku. Pokud jde o výši cla, tu si můžete zjistit na stránkách celní a daňové unie - TARIC. Pro další informace prosím kontaktujte Celní správu ČR (odkazy na TARIC a Celní správu ČR jsou rovněž uvedeny v textu). Přeji Vám krásný den. S pozdravem Ing. Jaromír Harmáček, redakce portálu BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 08.08.2011 21:05:33 Internet user Murat

dobry den vazene pani a panove mam otazky podle importu zdbozi do CR z tuzemska. Chtel bych zjistit komplektni informace kolik bude cinit vsichni dani za import cigaret a alkoholu tak aby to bylo ve tvaru ze mam jednotku toho zbozi kterou dovezu do CR napriklad za 1 krabici cigaret musim zaplatit =x+y+z.....= konecna cena pro mne (x,y,z-druhy dani a poplatku)tak ze uz ihned muzu prodovat dekuji predem za odpovet s pozdravem Bissembayev Murat

Odpovědět

• 05.03.2010 20:36:26 Michal Tomanek

Dobry den, zajimalo by mne za jakych podminek mohu dovez med (Cu) z Chile do CR v malem mnozstvi (nekolik tun, 1-10 tun). Kolik se plati dan a clo? Ptal jsem se na to v Chile a rekli mi, ze je potreba to projednat s oficialnim importerem pro CR pripadne s ministerstvem, protoze se vzdy jedna o velke dodavky. Mne by zajimalo jakym zpusobem to mohu dovezt do CR pokud znam firmu v Chile kde to nakoupim. Musim mit specialni povoleni? Dekuji za odpved. S pranim hezkeho dne Michal Tomanek

Odpovědět