Diskusní fórum – výpis příspěvků

Téma: Smlouvy uzavírané podnikateli - rozdíly mezi smluvními typy

• 07.01.2011 21:08:45 nikol

Prosim poradi mi nekdo,jak a od koho bych mohla ziskat pujcku ci uver do 60tis,kdyz delam na mandatni smlouvu,tudiz jsem OSVC.Takto pracuji od listopadu,tak nemohu dolozit danove priznani.Prijem mohu prokazat pouze vypisama z uctu,ktery se mi pohybuje /v prumeru za 6mes/ cca 12000kc mesicne.Predem moc dekuju za radu!

Odpovědět

• 31.01.2011 21:32:23 Redakce portálu BusinessInfo.cz

Klíčové je, na co půjčku/úvěr potřebujete použít a za jak dlouho ji hodláte splatit. Jedním ze zdrojů u začínajících podnikatelů bývají příbuzní, nebo zastavení vlastního majetku. Dále jsou tu pak různé komerční fondy, před kterými byste se věak měla mít velice na pozoru. Každopádně vám doporučujeme vše pečlivě zvážit, přečíst si případné podmínky a pokud budete o půjčku žádat příbuzné, rozhodně s nimi sepište jasnou smlouvu. Redakce portálu BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 07.04.2010 08:22:52 Jaroslav  Sopoušek

Smlouva o tichém společenství musí být schválena valnou hromadou v podobě notářského zápisu. Musí být takovýto dokument včetně souhlasu valné hromady založen na obchodním rejstříku? Způsobuje nedostatek souhlasu VH neplatnost této smlouvy, zejména pokud toto namítne jeden ze společníků? Jakou povahu pak má vklad, který tichý společník do společnosti vložil a to za předpokladu, že s touto námitkou o nedostatku souhlasu valné hromady souhlasí-jde úvěr?

Odpovědět

• 12.01.2010 13:22:01 Radomír Brunclík

Prosím o poskytnutí rady. Jsem prodejcem nábytku. Nakoupil jsem nábytek od dodavatele. Tento byl vystaven asi 6 měsíců a následně prodán kupujícímu. Ten u nás po 20 měs. uplatnil oprávněnou reklamaci na kvalitu. Moje prodejna předala tuto reklamaci k vyřízení mému VO dodavateli. který nám sdělil, že je po reklamačné době, což si myslím, že není pravda. Děkuji za radu. R. Brunclík

Odpovědět

• 15.01.2010 13:21:34 Redakce portálu BusinessInfo.cz

Na rozdíl ve vztahu mezi obchodníkem a koncovým zákazníkem z domácnosti, kde se postupuje podle občanského zákoníku (dvouletá lhůta), řídí se vztah mezi dvěma obchodníky podle obchodního zákoníku. Podle § 429 záleží na jejich dohodě, do kdy záruka trvá. Podívejte se proto na smlouvu se svým dodavatelem nebo na fakturu. OZ říká: "Převzetí závazku ze záruky může vyplynout ze smlouvy nebo z prohlášení prodávajícího, zejména ve formě záručního listu. Účinky převzetí tohoto závazku má i vyznačení délky záruční doby nebo doby trvanlivosti nebo použitelnosti dodaného zboží na jeho obalu. Je-li ve smlouvě nebo v záručním prohlášení prodávajícího uvedena záruční doba odlišná, platí tato doba." Redakce portálu BusinessInfo.cz

Odpovědět