Diskusní fórum – výpis příspěvků

Téma: Jednotná kontaktní místa (JKM) startují v lednu 2010

• 30.10.2010 13:14:35 Radek

Dobrý den,jsem OSVČ,mám ŽL zednictví,přeložený do němčiny,smlouvu o dílo s německou firmou,evropskou zdravotní kartičku a formulář E101 s údaji firmy se kterou jsem podepsal smlouvu.Musím se ještě v německu (Berlin) ještě někde přihlašovat, a za jakých podmínek ??? musím mít tzv.Gewerbeanmeldung ??? mohu již začít s činností a popř zároveň vyřizovat případné přihlášení ?? děkuji Radek

Odpovědět

• 01.11.2010 17:19:43 Redakce BusinessInfo.cz

Dobrý den, dotaz vám zodpoví pracovníci Jednotných kontaktních míst - JKM. Nejjednodušší bude, pokud dotaz vložíte do formuláře/dotazníku, který je umístěn na našem portálu: www.businessinfo.cz/cz/dotaznik-jkm/. Redakce BusinessInfo.cz

Odpovědět

• 28.12.2009 21:15:14 Jiří Šebela

Dobrý den, mám ŽL obor zámečnické práce Pro rakouského odběratele jsem provedl visoce specializovanou práci. Konstrukční chybou výkresové dokumentace odběratele vznikla v dodávce závada. Odběratelem byla uznána a vznikla dohoda o odstranění s podmínkou, že pro práci v Rakousku bude vystaveno pracovní povolení. Tamní úřad práce povolení nevydal. Bude možné podle zákona 222/2009 tuto službu poskytnout. Děkuji Jiří Šebela

Odpovědět

• 30.12.2009 16:09:05 Ministerstvo průmyslu a obchodu

Dobrý den, pokud má Vaše činnost v zahraničí (provedení zámečnické práce) jednorázový charakter, je možno tuto službu poskytnout v souladu se zákonem o volném pohybu služeb přeshraničně na základě českého ŽL, a tedy bez nutnosti žádat o jakékoliv povolení rakouský orgán. Pokud budete mít jakýkoliv doplňující dotaz, neváhejte mne kontektovat na: tel.: 224 852 167 email.: roubik@mpo.cz S pozdravem, Michal Roubík Obdor vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu

Odpovědět