Diskusní fórum – výpis příspěvků
Téma: Exekuční řád
-
19.05.2012 11:32:19 Internet user
Zdravím, nevíte někdo zkušenější jak to funguje,pokud je daná exekuce na plat? Je nějaká možnost po nějaké době požádat,aby byla exekuce zrušena a přešlo se opět na "normální" splácení. Nebo to půjde neustále z výplaty až do úplného splacení?? Moc děkuji za případnou odpověď.
-
08.05.2012 10:06:53 Internet user
Dobrý den přišla mi exekuce ,ale nebyla jsem obeznámená za co . Vollala jsem na uřad do Šumperka od kud mi to přišlo tam mi řekli že tam nejsem ani zaevidovaná a že to má nejaká firma bohemia faktoring :) Kdyý tuto firmu hledám nemžu na ní najít žadný kontakt , volám zpet na Šumperk a říkám at mi dají kontakt na bohemia faktoring a oni mi řeknou že nevědí a pak mi přijde smskou že si přijdou pro věci a znova ze šumperka a nechtějí mi říct za cotoje ani na soudu nevědí není to nějaké divné??
-
-
08.05.2012 23:10:50 osobní zkušenost
Divné to je ,co myslíte tím přišla mi exekuce ? Od exekutorského úřadu?,od soudu?,přeci tam musí být nějaká spisová značka,nebo jednací číslo.A podle toho máte právo nahlížet do spisu. Jinak taky je registr exekucí tam se můžete podívat za poplatek.Tam jsou ty pravomocné exekuce. Přijde mi to spíše jako že Vám nějaká agentura - inkasní společnost hrozí exekucí,jenže ty nemají žádný právo jezdit do bytu brát majetek apod.Pozor na falešné exekutory!
-
-
01.03.2012 11:37:57 Internet user
Dobrý den,dnes 1.3.2012 měla být nějaká změna zákona v exekucích? Můžete sem napsat o co konkrétně jde? Jak je to s povinností slučování exekucí např.mám několik pokut DP vše vymáhá jeden exekutor p.Podkonický a ten to odmítá sloučit protože by přišel a několik desítek tísíc na nákladech a odměnách.(ca 240 000 Kč) Zatím mi naposílal během asi 30 pokut vše si účtuje jednotlivě. Neřešte zde prosím že jsem něměl jezdit načerno,to je jiná věc,pokuty jsem ochoten splatit né však přemrštěné odměny a náklady. Děkuji za radu.
-
-
09.03.2012 08:11:44 Redakce portálu BusinessInfo.cz
To by mohla být změna vyhlášky o odměně a náhradách soudního exekutora portal.gov.cz/zakon/63/2012. - Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
15.02.2012 06:06:29 Thomas78
Ahoj lidi, tady jsou nějaké zajimavé informace týkající se exekucí a osobních bankrotů : http://www.zenron.cz/novink a.php?link=exekuce-bankroty-pr edluzeni Nárůst firemních bankrotů v roce 2011 o 49% ve srovnání s rokem 2010 !!! Nárůst osobních bankrotů v roce 2011 o 89% oproti roku 2010 !!! Problémy: exekuce, předlužení, insolvence, druhotná platební neschopnost, špatné cashflow, chybějící prostředky a nízké obchodní marže, ekonomická krize, eskalující zejména v Evropě.
-
13.02.2012 12:52:48 Novák
Dobrý den, Na rady Internet user se rychle vykašlete. S pozdravem Novák.
-
08.02.2012 18:00:54 mill
Prosím, slyšela jsem, že se má znovu upravit exekuční zákon. Chci se zeptat - stále platí, že pro nezaplacení částky 10000,- nějaké firmě za půjčku se může zabavit i vlastní dům po rodičích, kde bydlím ? Co když na ten dům je hypotéka ?
-
-
10.02.2012 09:58:56 Internet user
Není-li jiný majetek nebo příjem, z něhož by se pohledávka uspokojila, dům se může prodat.
-
-
-
15.02.2012 11:14:49 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Exekuční řád se jistě bude upravovat ještě mnohokrát. Pokud zjednodušíme váš dotaz, může se stát, že na začátku dlužíte 100 Kč, ale důsledkem neuhrazení nakonec budete dlužit 18.240 Kč (800 Kč soudní poplatky, 9.540 Kč advokátovi, 7.800 Kč exekutorovi), takže riziko je značné. Individuální situaci na dálku samozřejmě nedokážeme posoudit. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
06.02.2012 10:08:09 Internet user
Dobrý den, Na rady pana Novotného si lidé dejte velice pozor plácá tady nesmysly. S pozdravem Jirásek.
-
05.02.2012 17:35:11 Novotný
Dobrý den, Na rady pana Jiráska si lidé dejte velice pozor plácá tady nesmysly. S pozdravem Novotný.
-
25.01.2012 15:41:57 Svoboda
Dobrý den pane Novák, Mému exekutorovi se exekučně vymáhané částky získat nepodařilo. Děkuji za radu s pozdravem Svoboda.
-
24.01.2012 17:40:11 Dvořák
Dobrý den, pane Novák děkuji za zaslanou radu včera se mi podařilo uchránit majetek před exekučním řízením.
-
24.01.2012 17:22:04 Matiáš
Díky za radu, včera u mne byl exekutor a nic si neodnesl. S pozdravem Matiáš.
-
23.01.2012 10:20:51 Novák
Uchránit majetek před exekutorem je velice jednoduché. Myslím majetek téměř jakýko-li.
-
-
31.01.2012 22:43:53 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Pokud exekutor pochybil, můžete si na jeho jednání stěžovat jak na Exekutorské komoře, tak na Ministerstvu spravedlnosti, které spravuje dohledovou agendu. Současně je třeba podat u soudu návrh na zastavení exekuce nebo na vyškrtnutí příslušného majetku ze soupisu. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
-
31.01.2012 22:49:18 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Jestli to spíš není, jak říká klasik: Grau, teurer Freund, ist alle Theorie… / Šedivá, drahý příteli, je všechna teorie… - Johann Wolfgang von Goethe (Redakce portálu BusinessInfo.cz)
-
-
-
10.02.2012 10:15:02 Internet user
Rada = zaplaťte dluh a majetek je zachráněn
-
-
-
17.01.2012 13:16:38 Josef Kuhn
Exekutor mi obstavil účet.V pořádku,moje hloupost.Volal jsem mu ve snaze se domluvit,protože jediným mým příjmem je výplata,která na tento účet dochází.Sdělil mi,že se se mnou nebude bavit,dokud nezaplatím polovinu dlužné částky,pak je ochoten řešit splátkový kalendář.Přesto,že ke svým penězům nemúžu,jsou blokovány na ůčtě a exekutor je stejně dostane,vyhrožuje mi zabavením majetku.Je jeho postup správný,když mi obstavil můj účet,s penězi disponovat nemohu a on je stejně dostane? Děkuji za odpověď
-
-
18.01.2012 13:56:26 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zájmem exekutora je získat exekučně vymáhané částky. Zdali ve vašem případě postupoval úplně ideálně, to nemůžeme posoudit. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
30.01.2012 14:44:39 Miloslava
dobry den,dnes jsem cetla,ze by 1.3.2012 mela vyjit v platnost vyhlaska ohledne exekutorske cinnosti.Nehlede ministr Pospisil se vyjadril i tim,ze pokud nekomu byl odebran majetek exekutorem neopravnene,ze ma narok na vraceni.Muzete me prosim napsat nejaky odkaz kde bych mohla zjistit vice?Dekuji a s pozdravem
-
-
-
-
31.01.2012 22:56:54 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Stížnosti na chybné postupy exekutorů můžete uplatnit jak na Exekutorské komoře (www.ekcr.cz/), tak na Ministerstvu spravedlnosti (portal.justice.cz/Just ice2/MS/ms.aspx?o=23&j=33) Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
-
10.02.2012 10:03:12 Internet user
Z Vašeho popisu nevyplývá žádné pochybení soudního exekutora. U zaměstnavatele si dohodněte výplatu mzdy/platu v hotovosti nebo na účet někoho jiného. Exekutor ji i tak může postihnout ale jen zčásti.
-
-
13.01.2012 17:32:25 Petra
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak vypadá řádný a správný exekuční příkaz.Mému zaměstnavateli dle jeho slov došli dva exekuční příkazy na mé jméno do datové schránky bez jakéhokoli razítka,podpisu soudního exekutora i bez příslušných náležitostí,které by měl takový dokument obsahovat. Dále je v příkazu uvedeno,že se vztahuje pouze na můj plat,ale exekutorský úřad mi zmrazil bankovní účet se kterým nemohu nyní disponovat. Navíc jsou v obou příkazech vždy 3 a 4 různá čísla jednací,což mi naprosto nedává jakýkoli smysl. Můžete mi prosím poradit jak postupovat?? Úřad se mnou odmítá komunikovat. Děkuji
-
-
18.01.2012 13:54:21 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Vše co můžeme k vašemu dotazu říci, že popsiujete situaci opravdu velice zvláštní. Důvodů ke vznikým nejasnostem však může být více, některé docela triviální. Poptávané informace by mohly být v článku Doručení exekučního příkazu (www.businessinfo.cz/cz /zivotni-situace/doruceni-exek ucniho-prikazu/130/) Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
10.02.2012 10:04:54 Internet user
Soudní exekutor patrně vydal více exekučních příkazů. Jedním postihl mzdu (ten doručil zaměstnavateli) a jiným zase účet (ten doručil bance).
-
-
12.01.2012 23:51:12 Marek
Dobrý den, rád bych se dotázal na jednu věc, je na mě uvaleno několik exekucí a byť nemám skoro žádný majetek tak mám od rodičů zapůjčenou starší pračku, a od známého lednici a horské kolo, možná banalita ale rád bych se zeptal jak je možné toto uchránit v případě že by mě navštívil exekutor osobně, děkuji a s pozdravem Marek
-
-
18.01.2012 14:02:39 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Uchránit jakýkoli majetek před exekučním řízením je velice problematické. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
10.02.2012 10:06:19 Internet user
Nejlepším způsobem je splnit své dluhy.
-
-
06.01.2012 19:53:28 Slávek R.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.V roce 2007 na mě byla uvalena exekuce a tomtéž roce jsem nastoupil výkon trestu ze kterého jsem byl propuštěn letos v květnu.Do výkonu mi nebyl doručen dopis o exekuci a nyní je po mě exekuce vymáhána.Chci se zeptat jestli má na to exekutor právo?Děkuji
-
-
09.01.2012 12:20:23 Redakce portálu BusinessInfo.cz
To je takto těžké říci. Nevíme ani, co máte na mysli tím, že je vymáhána. Že má dojít k výkonu exekuce nebo že po vás chtějí platby za provedenou exekuci? Pokud jste v kontaktu se svým mediačním/probačním pracovníkem, zkuste požádat o radu také jeho. Každopádně vítejte na svobodě. Přejeme mnoho sil při zvládání běžných záležitostí, které pro vás nyní možná budou zpočátku náročnější. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
26.12.2011 21:05:41 Internet user
Dobrý den,sociální zabezpečení mi na základě exekučního příkazu strhává exekuci na důchod asi rok a půl ,ale věřiteli stále nic nepřišlo jak to mám řešit?Děkuji
-
-
29.12.2011 18:17:41 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Kontaktujte s dotazem prosím přímo ČSSZ, která platby strhává. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
15.12.2011 17:00:40 karolina
DOBRY DEN MAM DOTAZ OHLEDNE EXEKUCE NA MUJ CASTECNY INVALIDNI DUCHOD V SRPNU 2011 SEM SE MELA DOSTAVIT NA KONTROLU DUCHODU ALE DOSTAVILA SEM SE OPOZDENE DUCHOD MI BYL DALE PRIZNAN AKE OD ZARI 2011 MI BYL POZASTAVEN A MAM NA NEJ EXEKUCI V LISTOPADU 2011 MI BYL DUCHOD VYPLACEN NA MOU ZADOST PRIMO V PRAZE ZA ZARI-LISTOPAD 2011 TED V PROSINCI SEM PENIZE NEOBDRZELA S TIM ZE NA UPLNE VYRIZENI EXEKUCE V PRAZE MAJI 6 MESICU COZ JE DO KONCE UNORA DUCHOD MAM STALE POZASTAVENY ALE JE TO MUJ JEDINY PRIJEM MOHU V PRAZE ZADAT O DOPLACENI PROSINCE-UNORA DEKUJI
-
-
29.12.2011 17:56:33 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Z vašeho dotazu je zřejmé, že jste v záoežitosti již s nějakými úřady jednala, patrně přímo s těmi, které mají s uvedenou exekucí něco společného a dokáží se proto ve vašem případě orientovat a rovněž rozhodovoat. Kontaktujte prosoto prosím opět přímo tyto úřady, s nimiž jste byla doposud ve styku. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
12.12.2011 11:52:45 Internet user
Dobrý den. V r.2009 jsme vyhrály soudní spor a žalovaný nám má vyplatit určitou částku.Soud proběhl bez naši přítomnosti, pouze s našim právním zástupcem. Ten nám tudíž řekl, že vymáhání dluhu bylo zadáno nějaké exekuční firmě. Je to už 2 a půl roku a my nevíme, jestli se vůbec něco děje. Náš právní zástupce nám z nějakého důvodu nechce zdělit kontakt na exekuční firmu. Pouze říká, že tam zavolá sám a vždy nám zdělí, že dlužná částka není ještě od žalovaného vybrána. Taky nám prý musí být vydána v celku, ne po částech. Máme, či nemáme právo být v kontaktu s exekutorskou firmou a částku musíme doopravdy dostat pouze celou? Děkuji.
-
-
29.12.2011 18:33:49 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Především nutno říci, že se poněkud zvláštně chová váš právní zástupce. Vzhledem k tomu, že právě on je klíčem k dalšímu řešení, doporučujeme Vám s ním vstoupit do kultivovaného, ale konstruktivnějšího jednání. Jako poškozená strana máte samozřejmě právo znát detaily a rozumět potřebným souvislostem. V případě neúspěchu se s dotazem k dalšímu postupu obraťte na Českou advokátní komoru. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
04.01.2012 14:16:08 Internet user
Dobrý den, jakožto žalující straně vám určitě přišlo od soudu usnesení ve kterém je uvedena žalovaná částka včetně toho jestli je pověřen nějaký exekutorský úřad, který jí má vymáhat. Osobně si myslím, že soud rozhodl pouze o zaplacení částky a vymáháním nebyl nikdo pověřen, neb se předpokládá že žalovaná strana jí dobrovolně zaplatí. Pokud tak neučinil měli byste se opět obrátit na soud či přímo na některý exekutorský úřad s návrhem na exekuci. Z vašeho popisu vyplývá že váš právní zástupce pověřil exekuční firmu. Je velký rozdíl mezi firmou vymáhajícím dluhy a exekutorským úřadem. Možná nejlepší řešení je navštívit jiného právního zástupce s usnesením soudu z předchozího řízení s tím, že žalovaná strana dosud žalovanou částku neuhradila.
-
-
07.12.2011 12:08:22 Barbora Novotná
Dobry den chtěla bych se zepta muj zaměstanvatel mi posla na exkuci 12 000tisic posla si to do předu a teě mě nechce skrs to propusti že pri mu dlužim ty pěníze muže te mi prosim poradit kam se mam obratit děkuji za odpověd a dkuju za pomoc
-
-
07.12.2011 15:02:55 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Dotazu úplně nerozumíme. Pokud vám ale zaměstnavatel poslal nějakou platbu navíc a vy už jste u něj ukončila činnost, je samozřejmé, že mu přeplatek pošlete zpět. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
07.12.2011 09:37:32 Jakub
Dobrý den, vím, že to jsem úplně nepatří, ale už nevím kde hledat. Chtel bych se zeptat, jestli existuje nějaký internetový portál s recenzemi/hodnoceními o firmach zabývajícími se vyplacením exekuce a následným přeuvěrováním. Dekuji za odpověď.
-
-
30.12.2011 16:48:30 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Existence takového portálu nám není známa. Pokd by ale existoval, o jeho důvěryhodnosti by se z principu dalo dosti pochybovat. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
31.10.2011 03:27:37 lenka
Bývalý manžel má exekuci a bydlí se mnou a dětmi stále v mém bytě. Exekuce vznikla až po našem rozvodu. Exekutor vzal mému synovi notbook, který syn používá ke studiu a má v měm rozepsanou diplomovou práci. Jak jej mohu dostat nejrychleji zpět? Může si to exekutor dovolit, i když byl upozorněn na uvedené věci? Jakou náhradu škody po exekutorovi mohu požadovat? Kde si mohu podat stížnost? Děkuji za odpověď.Lenka
-
-
31.10.2011 19:53:26 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Podat stížnost na exekutora je samozřejmě možná přímo u Exekutorské komory ČR. Exekutor však jedná na základě soudního příkazu, takže tato stížnost problém se zabavením nesprávných věcí příliš nevyřeší. Svých práv se tedy musíte domáhat u soudu, který exekuci nařídil. Doporučujeme jednat neprodleně. Protože je třeba jednat věcně i formálně správně, je vhodné si na tento úkon najmout zkušeného advokáta. Je samozřejmé, že vylučovací žalobu může podat jen vlastník či spoluvlastník zabavených věcí. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
16.10.2011 22:42:03 Marcel
Dobrý den. Do jak dlouhé doby po skončení exekuce by mi měl zaslat exekutor vyúčtování. Děkují
-
-
07.12.2011 15:13:44 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Nejsme si zcela jisti, zda stávající občanský soudní řád tuto povinnost ecxekutorovi nařizuje. V prvé řadě doporučujeme, abyste si o vyúčtování písemně zažádala. Pro případné další dotazy doporučujeme s datazem kontaktovat Exekutorskou komoru. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
05.09.2011 16:59:52 Veronika
Dobrý den.Spolupracovnici přišla exekuce na plat.Počítala,že jí to bude tedy zaměstnavatel strhávat,ale místo toho přišel s výpovědí. Vysvětlení bylo takové, že exekutoři to po něm jako zaměstnavateli chtějí zaplatit./celý dluh cc50000:/ Je to možné,aby to tak bylo. Je nějaký takový zákon.Předem děkuji
-
-
07.09.2011 15:11:26 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zaměstnavatel má samozřejmě právo hned z několika různých důvodů v souladu se zákoníkem práce ukončit pracovní poměr. Oprávněnost a související však nekomentovatmůžeme . Neznáme bližší souvislosti vašeho případu. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
31.08.2011 12:52:19 Lucie
Dobrý den,mám prosbu.Podala jsem exekuci jsem čtvrtá v pořadí,ten človek má v obč,průk.adresu trv.bydliště na kterém nikdy nebydlel a nemá žádný majetek.Je nějaká možnost peníze získat?Ten člověk s nikým nekomunikuje,nesnaží se nic řešit.Děkuji hezký den
-
-
31.08.2011 18:10:19 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Možnost samozřejmě existuje. Záleží na tom, jak rychle a účinně budou uspokojeny předešlé pohledávky. Těžko však můžeme předjímat vývoj událostí, když ani neznáme detaily vaší situace. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
27.02.2012 17:09:21 Internet user
To je teda odpověď nezlobte se na mě. To je jak hladovému poradit ať se nají.
-
-
-
21.08.2011 17:26:32 Jiřina
Dobrý den. Dostala jsem se do nelehké finanční situace a byla na mě uvalena exekuce. Trvalé bydliště mám hlášené ve stejném bytovém domě jako moje sestra, ale v jiném bytě. Přesto jí navštívil exekutor. Jak mám tuto situaci řešit? Může se tato exekuce dotknout mé sestry i v případě, že mám trvalé bydliště v jiném bytě? Děkuji
-
-
24.08.2011 11:58:13 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Ano, jak praxe ukazuje, především nezodpovědností exekutora se exekuce může nemile dotknout i vaší sestry. Exekutor také může pojmout podezření, že jste své cené věci odnesla do bytu své sestry. Doporučujeme obratem kontaktovat dotyčného exekutora, případně komoru exekutorů. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
29.07.2011 19:08:09 Jiřina
Dobrý den,prosím o radu:pokud na jednoho ze dvou spoluvlastníků nemovitosti je uvalena exekuce (pro nesplácení dluhů)je také ten druhý postižen ztrátou své poloviny, i když dluhy nezpůsobil? Děkuji za odpověď.S pozdravem J.Dočkalová.
-
-
31.07.2011 16:09:15 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Obecně nikoli. Může se však stát, že vlivem hektického/neurvalého jednání exekutora nedostatečným zdokladováním vlastnických vztahů může exekutor zabrat i to, co ve skutečnosti není majetkem exekuovaného. Rozhodně buďte ve střehu! Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
27.07.2011 15:25:50 zlatnikova
Dobrý den, prosím o radu v situaci, kdy exekutor nebo banka porušují zákon. Dne 16.12.2010 byl vydán exekuční příkaz na účet v hodnotě 15.132 Kč. Tuto částku banka ihned 17.12.2010 poslala na technický účet pro exekuce. Dne 22.12. vydal exekutor exekuční příkaz na nemovitost v hodnotě cca 3 mil. Kč (nemám zde trvalý pobyt, pouze 1/8 podíl). Dodnes peníze banka nepřevedla na účet exekutora - prý neobdrželi usnesení s právní mocí na převod. Avšak já jsem toto usnesení obdržela od exekutora již 16.12.2010 spolu s exekučním příkazem. Banka mě úkoluje, abych urgovala u exekutora toto usnesení. Dle mého nemám žádné právo vstupovat již do tohoto případu. Navíc jde evidentně ze strany exekutora o porušení nepřiměřeného výkonu, když byl vydán exekuční příkaz na nemovitost a 8 měsíců s tímto případem nikdo nic nedělá. Jak mám dále postupovat? Jak a po kom mohu vymáhat přímé náklady na advokáta a můj ušlý příjem? Děkuji
-
-
31.07.2011 16:07:07 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Základními orgány, kde můžete v tomto případě uplatnit svou stížnost, bude Exekutorská komora České republiky nebo Česká národní banka . Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
16.07.2011 12:18:48 Darina
dobrý den, chtěla bych se zeptat. moje máma ma exekuci a docela velikou, vypadá to že i když to splácí, tak to asi nemuže zaplatit vše. zajímá me jestli ta exekuce je dědičná? děkuji za odpověd
-
-
21.07.2011 09:05:59 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Ano, dluhy či exekuci můžete za určitých okolností laicky řečeno "zdědit". Záleží však na více faktorech (forma exekuce apod.). Některé záležitosti souběhu dědického a exekučního řízení navíc doposud zůstávají nedořešeny i na úrovni judikatur. Doporučujeme vám proto věc konzultovat s notářem nebo právníkem, jemuž sdělíte všechny podrobnosti. Dědictví jako celku se samozřejmě také ve většině případů můžete zřeknout. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
30.06.2011 08:31:54 karel
dobrý den chtěl bych se zeptat.mam exekuci asi rok,a mam polepený celý byt.platím ji pravidelně.může se stát že by si mohly přijít pro ty věci které mi zabavili, i když ji platim (řádně)?a nebo příjdou ty věci vzít až bych ji přestal platit?děkuji za odpověd
-
-
08.07.2011 13:57:31 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Ano, stát se to může. O vaší situaci ale dohromady nic nevíme. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
19.06.2011 11:56:44 Doležel
Dobrý den, chci se zeptat, zda jednání níže popisované, je v pořádku. Přítel mého syna mi opravoval motocykl. Tento měl v garáži, patřící jeho matce. Jelikož se jednlo o opravu, kdy se součástka musela nechat vyrobit, byl motocykl garážovám již od podzimu. Včera, kdy po získání náhradního dílu mohlo dojít k dokončení opravy, bylo zjištěno, že garáž byla vydražena (i s obsahem) v exekuci. Nový majitel nechal garáž vyklidit, aniž by pátral po majiteli motocyklu, který byl podle předpokladu třetí osobou a její majetek byl vydražen neoprávněně. Totožnost majitele se dala samozřejmě zjistit na základě SPZ. Byl postup exekutora, či nového majitele opravdu v souladu se zákonem? Jak se bude řešit škoda vzniklá třetí osobě tímto jednáním? Prosím o pomoc.
-
-
27.06.2011 09:28:23 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Nejsme schopni posoudit nakolik souvisí oprava motocyklu s vydražením garáže. Pokud máte podezření z neoprávněného postupu exekutora, stížnost můžete podat prostřednictvím Exekutorské komory. Pokud v souvislosti s prováděním exekuce někomu vznikne škoda a bude schopen o tom předložit důkazy, bude odškodněn. V této chvíli se budou hodit především protokoly, svědecká prohlášení, fotodokumentace atd. Můžete podat i trestní oznámení. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
12.06.2011 09:06:05 Jíří Němeček
Dobrý den, počátkem května 2011 jsem poštovní poukázkou vyrovnal pohledávku u Exekučního úřadu Litoměřice, vč.posledního aktuálního nedoplatku ve výši 42,- Kč, telef.,písemně/doporučeně/ i elektronicky jsem požádal o potvrzení o nezadluženosti...doposud se taktro nestalo. Obdobně, jsem vyrovnal srážkami ze mzdy(12.5.2011) i pohledávky vůci Ex.úřadu Tanvald..a přes veškeré různé formy žádosti, tento takto neučinil k dnešnímu dni, 13.6.2011. Prosím o radu jak mám dále postupovat v§či výše uvedeným exekučním úřadům neboť tato potvrzení,již nerprodleně, potřebuji pro ČSSZ k výpočtu a vyplácení starob.důchodu,dok kterého jsem nastoupil 1.5.2011. Děkuji za vstřícnost a brzkou odpověď.
-
-
27.06.2011 08:20:08 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Doporučujeme na úřad zajít osobně v úředních hodinách a trvat na svých požadavcích. Případně si vyžádejte příslušného vedoucího. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
27.05.2011 21:15:30 VikiT
Dobrý den, omlouvám se za dotaz, ale nevím kde zjistit radu. V roce 2008 jsme složili u jedné s.r.o. zálohu na byt, následně jsme odstoupili po vzájemné dohodě a sepsali smlouvu o odstoupení a oni nám měli zálohu vrátit. tak se nestalo, podali jsme žalobu - platební rozkaz (příkaz), soudu to trvalo 8 měsíců, místo toho firmu odsoudili a měli nám zaplatit, to se nestalo a tak jsme rozsudek předali exekutorovi /v prosinci 2009/. V lednu 2011 nám exekutor teprve poslal dopis, že byla zahájena exekuce, ale nic nenašli, proto jsme jim poslali účet na který jsme peníze poslali (celou dobu ho již měli) a nyní v květnu nám napsali, že s.r.o. nemá žádný majetek a že exekuci ukončí. Můžu si někde stěžovat na průtah soudu nebo exekutorů, které umožnili firmě vše schovat a tvářit se jako že nic nemají? Jak je možné, že neručí ničím v hodnotě toho co mají jako ručení uvedeno v obch. rejstříku? Děkuji předem za radu.
-
-
27.06.2011 10:01:39 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Můžete samozřejmě podat trestní oznámení. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
03.05.2011 17:41:35 Z. Hradecký
Vlastní chybou jsem spol. T- mobil způsobil dluh 10.000,- Kč. V květnu 2003 ČTÚ rozhodl o oprávněnosti dluhu. V říjnu 2003 to T-mobil podal na exekuční soud. V dubnu 2009 exekuční soud exekuci zastavil pro nevymahatelnost. Nyní mne vymáhací spol. Intrum Justitia hrozí exekucí ve výši 25.000,-Kč. Mohou dostat povolení k exekuci? Jsem stále dlužníkem? Kdy budu bezúhonný? Děkuji. Z.H.
-
-
04.05.2011 09:00:18 Redakce portálu BusinessInfo.cz
To bez znalosti bližších okolností samozřejmě nedovedeme posoudit. Každopádně doporučujeme kontaktovat jak společnost Intrum Justitia, tak společnost T- mobil s dotazem výše uvedeným. Co třeba jim (třeba po poradě s advokátem) zaslat rozporující dopis, přiložit kopii soudního rozhodnutí a požádat je o vyjádření? Možná zjistíte více. Zároveň posuďte sám následující: Přiznáváte, že jste způsobil dluh. Je nějaký morální důvod, proč vzniklou škodu neuhradit? Pokud jste ve špatné finanční situaci, lze se s firmou Intrum Justitia domluvit na splátkovém kalendáři? Jestliže dluh způsobený v roce 2003 doposud narostl pouze o 60 %, nemusí to být tak hrozné. S otázkou stran možné exekuce se spíše obraťte na nějakého advokáta s dborými referencemi, kterému ukážete veškeré dokumenty k případu. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
10.02.2012 10:14:08 Internet user
"Bezúhonným" Tedy ne-dlužníkem nebudete, dokud nezaplatíte. Ale v závislosti na právním režimu vašeho závazku (obchod/občan) a na způsobu, jakým věřitel v mezidobí uplatňoval svou pohledávku, dojde v nějaký okamžik k promlčení. Poraďte se s advokátem.
-
-
19.04.2011 15:40:18 milan
Dobrý den, na firmu, pro kterou smluvně na ŽL dělám zprostř. činnost, přišel dotaz ohledně mých příjmů a na jaké čísla účtů jsou posílány peníze. Dotaz se odvolává na §33 zákona 120/2001 Sb.: ""Soudy, orgány státní správy a samosprávy, obce a jejich orgány, notáři a právnické a fyzické osoby, rozhodují-li o právech a povinnostech, jsou povinni sdělit exekutorovi na jeho písemnou žádost údaje o majetku povinného, které jim jsou známy z jejich úřední činnosti."", Zajímalo by mne, co je myšleno textem v části ""právnické a fyzické osoby, rozhodují-li o právech a povinnostech"". Není mi jasné, zda do tohoto výčtu spadá klasická obyčejná firma a jestli je vedení povinno tyto informace sdělit. Díky za odpověď
-
-
20.04.2011 15:27:47 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Klíčové je, kdo tyto údaje žádá a proč. Ttyo údaje však neznáme. Věta je vytržena z kontextu. Ohledně právního výkladu doporučujeme prostudovat výkladovou literauru, nebo se poradit s vhodným advokátem. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
07.04.2011 15:55:22 Lída
Dobrý den. Prosím, co může postihnout exekutor, když jsem vdaná a manžel nasekal dluhy, o kterých nevím. Vlastním dům, který ovšem není ve SJM, patří jen mně. Koupili mi jej rodiče a v kupní smlouvě je napsáno, že je pouze mým výlučným vlastnictvím, avšak jsem jej nabyla za trvání manželství. Nyní je stižen též exekucí. Lze se proti tomu odvolat? Exekutora to absolutně nezajímá, jde jen po majetku. A je mu jedno, že tento dům nepatří do SJM.
-
-
20.04.2011 15:32:18 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Situaci neznáme a necheme ve vás vyvolávat plané naděje nebo obavy. Doporučujeme vše neodkladně projednat s oborově zaměřenou advokátní kanceláří (www.businessinfo.cz/cz /katalog-odkazu/?urlcat_id=273 ) Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
01.09.2010 12:12:31 Horňáčková Jana
Prosím Vás o radu, mám syna, který s námi již 14 let nebydlí, protože dosud si nezměnil adresu chodí nám stále na naší adresu jeho exekuce. Jak se můžem bránit vůči jeho exekucí, když majetek jsem zbudovala se svým manželem, který již zemřel a na některé movité věci nemám žádné doklady. Je zřejmé, že majetek je starší ještě než je náš syn. Podotýkám, že syna údajně nemůžu odhlásit z trvalého pobytu jelikož má 1/3 podílu na rod. domku. Nevěřím, že by neexistoval v naších zákonech nějaký zákon podle kterého bychom ho mohli z trvalého pobytu odhlásit, když již u nás takovou dobu nebydlí. Jestli ano tak mi prosím napište dle jakého zákona. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Jana
-
-
14.09.2010 13:36:37 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zrušit plnoletému dítěti trvalé bydliště není složité. Stačí podat váš návrh jako vlastníka domu nebo bytu příslušnému obecnímu úřadu. V návrhu je třeba uvést, jak dlouho se daná osoba v místě trvalého bydliště nezdržuje, zda je znám nový pobyt a také navrhnout důkazy k těmto skutečnostem, například výslechy svědků. Změnou bydliště však záležitost končit nemusí. Exekutor má totiž oprávnění zjednat si přístup do všech prostor, kde má za to, že se nachází majetek dlužníka. Je pak jedno, jestli tam má dlužník trvalé bydliště a jestli tam ještě stále bydlí. Pokud se tedy exekutor i přesto objeví, doporučuje se postupovat následujícím způsobem:
1.Informujte exekutora o skutečnosti, že s vámi syn/dcera již nebydlí a že v bytě nemá žádné věci.
2.Trvejte na tom, aby tyto skutečnosti byly uvedeny v zápisu z průběhu exekuce.
3.Pokud exekutor začne sepisovat majetek, je třeba do zápisu uvést, že dané věci nejsou majetkem dlužníka a uvést skutečného vlastníka.
4.Vždy si vyžádejte kopii zápisu.
5.Neprodleně poté podejte žalobu na vyloučení věcí z výkonu rozhodnutí.
Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
29.07.2010 20:42:04 Jarda
Dobrý den Bývalá přítelkyně má dluhy o kterých jsem do poslední chvíle neměl tušení.Má psaný trvalý pobyt u mě v bytě který je v mém vlastnictví.Nedávno přišel papír kde už hrozily vymáháním soudní cestou.Mohou exekutoři přijít i ke mě kvůli trvalému pobytu?Mám z toho obavy.Částka je v řádech několika desítek tisíc možná i více,nevím.
-
-
03.08.2010 13:19:34 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Neznáme detaily vaší situace ani obsah "papíru", který vám přišel. Pokud v něm ale bylo uvedeno, že vám hrozí soud či rovnou exekuce, doporučujeme vám však věc urychleně řešit a kontaktovat s dotazem k postupu Exekutorskou komoru, případně orgán, který vám "papír" poslal. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
10.02.2012 10:08:58 Internet user
Od poskytování právní pomoci není exekutorská komora ale advokáti
-
-
-
26.07.2010 16:04:05 Internet user
Prosim vas jak dlouho trva než prijde vyplaceni exekuce když byvaly manžel je na potpoře ale i tak ma exekuci.
-
-
28.07.2010 15:29:25 Redakce portálu Businessinfo.cz
Je nám líto, dotaz je nejasný chybí základní souvislosti. Obecně však je v praxi vyplácení exekucí časově individuální záležitostí. Redakce portálu Businessinfo.cz
-
-
06.06.2010 17:01:59 Internet user
Byla již stanovena horní hranice částky, do jejíž výše není možno zabavit nemovitost?
-
-
09.06.2010 16:20:59 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zákon č. 120/2001 Sb. o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád) v § 58, odst. (1) o způsobu provedení exekuce říká: "Exekuci lze provést jen způsoby uvedenými v tomto zákoně. Zajistit majetek k provedení exekuce lze nejvýše v rozsahu bezpečně postačujícím k uhrazení vymáhané pohledávky, jejího příslušenství včetně příslušenství, které se pravděpodobně stane splatným po dobu trvání exekuce, pravděpodobných nákladů oprávněného a pravděpodobných nákladů exekuce." Viz portal.gov.cz. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
-
10.02.2012 10:07:36 Internet user
Taková hranice neexistuje a nebude existovat. Pokud dlužník nemá nic jiného než nemovitost, bude prodána.
-
-
13.01.2010 16:56:30 Eva Růžková
Kdy bude novelizován Exekuční řád, nebo již byl? Děkuji.
-
-
16.01.2010 17:56:15 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Zákon č. 120/2001 byl novelizován s účinnosti od 1. 11. 2009. Redakce BusinessInfo.cz
-
-
11.11.2005 14:12:52 Internet user
Nemohu nikde nalézt práva a povinnosti správce podniku, který byl určen exekutorem k exekuci prodejem podniku. Kde bych mohl najít tyto informace. Děkuji.
-
-
12.01.2006 11:37:50 Internet user
v občanském soudním řádu §338k a následující
-