Diskusní fórum – výpis příspěvků
Téma: Jak se dotýká Vašeho podnikání minimální mzda? Co si myslíte o tomto institutu?
-
27.08.2009 13:46:34 Internet user
Dobrý den, nedávno jsem dostal od kamaráda vnitropodnikový e-mail ve kterém byli uvedené údaje, které jsou však dostupné v běžném tisku, může to být považováno za porušení pracovní kázně? Moc děkuji za odpověď?
-
-
30.06.2010 21:24:20 Redakce portálu BusinessInfo.cz
To zcela záleží na psaném/nepsaném pracovním kodexu vaší firmy. Obecně lze však říci, že naprostá většina e-mailové korespondence, která nemá pracovní charakter a je zaměstnanci vyřizována v pracovním čase, je projevem pracovní nekázně. Může být také chápána jako okrádání zaměstnavatele. My však nevíme co vám váš kolega poslal, takže detaily nedokážeme posoudit i z tohoto důvodu. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
01.07.2009 10:39:37 Internet user
Dobrý den,chtěla bych vědět do jaké skupiny je zařazena práce sociální pracovník v nepřetržitém provoze,pro výpočet minimální mzdy.Děkuji,
-
17.06.2009 14:55:05 Internet user
dobrý den, jaký je ROZDÍL mezi hrubou a hrubou nominální mzdou? děkuji za odpovědi
-
-
30.06.2010 21:19:32 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Velikost a vývoj nominálních mezd v zemi sleduje Český statistický úřad. Jde o mzdy bez zohlednění vlivu inflace. Reálné mzdy jsou nominální mzdy snížené o inflaci. Redakce portálu BusinessInfo.cz
-
-
13.07.2006 10:27:52 Dita
Prosím o radu zda můžeme zaměstnat pracovníka, který je veden na úřadě práce a chtěl by si přivydělat.Jakou formou s ním máme uzavřít smlouvu.Musíme za něj platit soc.a zdrav.pojištění a jaká je daň pro finanční úřad? Je tato pracovní smlouva nějak finančně omezena? Děkuji Dita
-
-
18.07.2006 12:53:35 Redakce portálu BusinessInfo.cz
Vážená paní,
zaměstnat osobu evidovanou na úřadu práce tak, aby si legálně drobně "přivydělala" a zároveň zůstala evidována na úřadu práce pro snazší hledání perspektivnějšího zaměstnání pochopitelně lze. Důležitým kritériem je výše výdělku dotyčného, která nesmí činit více jak 3.000,- Kč/měsíc. Na způsob zdanění, stejně jako placení udravotního a sociálního pojištění a další související se obra''''tte na Vaše účetní oddělelní, případně využijte některý ze specializovaných serverů uvedených v našem katalogu odkazů, případně služeb specializované poradenské společnosti.
Přejeme Vám mnoho úspěchů
-
-
-
27.06.2007 11:12:51 Lada
Výdělek dotyčného nesmí být vyšší než polovina minimální mzdy tzn. do 4000,-Kč/měsíc a ne jak je uvedeno do 3 000,-Kč. Co se týká pojištění tak pokud půjde o práci do 150,- hod. za rok, tak stačí dohoda o provedení práce, ta je bez srážení pojistného. Nad 150,- hod. musí být dohoda o prac. činnosti nebo normální prac. poměr už ale se srážením pojistného. Ve všech případech musí být dodržena minimální mzda i u dohody o provedení práce.. Daň je stejná jako u normálního prac. poměru, podepsat prohlášení k dani a zdaňuje se dle tabulky s využitím všech slev na dani.
-
-
-
08.03.2006 13:41:06 Internet user
Mě jako živnostníkovi se automaticky zvedne platba na zdravotní a sociální pojištění.Argumentace pokud nejsem schopen vydělat na všechny tyto a další povinné platby ,že nemohu podnikat,neobstojí.
-
-
05.05.2006 23:56:22 Duscheyoff
Pane, jak k tomu přijdou ti, co na vás musí vydělávat. Vy za 7000,- dělat nebudete a to na vás na vaše sociálky má vydělávat někdo jinej, aby jste se mohl válet v posteli? Když ukážete, že opravdu něco umíte, tak si pište, že vám nikdo nenabídne pouhých 7000,- ale budou vás naopak přeplácet, aby si vás udrželi. Pouze ten, kdo není schopen a nebo je línej se cosi nového přiučit se může ohánět tak slabými důvody. Já, pokud nejste nemocnej nebo naprosto nemohoucí, bych vám nedal ani vindru a věřte, že vím o čem mluvím. Pracuji 360 dní v roce, jsem nemocný tak, že kdybych si čštyřikrát denně nepíchl injeci a nesnědl několik prášků, tak jsem druhý den po smrti. Začal jsem od piky, nechal jsem si vzít invalidní důchod, protože mi bylo trapně. Minimální mzda je neuvěřitelnej hnus, protože mnohý ze zaměstnanců si nezaslouží ani to a někteří nadělají tolik škod, že by měli nosit peníze do práce a každý den děkovat, že za ně zaměstnavatel odvádí soc. a nem. pojištění. Kdyby se měli opravdu živit sami, tak zdechnou hlady. Vy který tak pohrdáte 7000,- si rozhodně nezasloužíte žádnou podporu za společnosti a to ani minimální. To co dostáváte máte z milosti ostatních, a slušelo by se, aby jste těm pracujícím denně poděkoval. Čest soudruhu
-
-
-
-
21.02.2006 08:51:35 Internet user
Plně souhlasím
-
-
-
23.02.2006 12:29:09 Internet user
Tak se seber a běž za prací, kde platí víc. Není podmínkou,že kde jsem se narodil, tam musím umřít. Podle mě ten kdo má takové vlohy o kterých píšeš a pracuje na min. mzdu, je jen pohodlný a dělá ze sebe chudinku.Když opravdu člověk něco chce, tak toho dosáhne, ale nesmí rezignovat a smířit se s tím, že prostě víc nedostanu.Je mi 50 let, mám za sebou také takové pokusy,ale vím ,co dovedu a pod cenu nejdu. Člověk si musí vážit sám sebe . Když nedáš víc ty, najde se ten, kdo mou práci ocení a zaplatí. Proč by se někdo snažil dát víc, když se najde takový, který umí a za almužnu pracuje.Nauč se znát svou cenu na trhu práce.
-
-
-
-
05.02.2006 10:58:25 Internet user
Jsem proti zvedání minimalni mzdy, protože i ten lempl kterého musím otestovat a nevydělá na sebe jsou pro mne ztráta peněz.
-
-
-
12.12.2006 14:48:30 I. Dosedělová
Souhlasím.Je to tak.
-
-
-
-
05.02.2006 11:08:26 Internet user
Zvýšování minimálni mzdy = dosažení průměrné mzdy 27000Kč ve volebních slibech ČSSD
-
-