Agentura CzechTrade podepsala memorandum s korejskou asociací importérů KOIMA

Agentura na podporu obchodu CzechTrade podepsala ve středu 12. června 2019 memorandum o porozumění s korejskou asociací importérů KOIMA. Cílem dokumentu je vytvoření vzájemné podpory obchodních aktivit českých podnikatelů na korejském trhu a činnosti členů KOIMA na tom českém.



„Podpisem memoranda jsme získali velmi silného partnera na perspektivním korejském trhu. Díky této spolupráci budeme moci českým podnikatelům nabízet kvalitnější služby než doposud, což se mimo jiné pozitivně projeví i na počtu zprostředkovaných poptávek tamních společností. Zároveň věříme, že bude vzájemná spolupráce prospěšná pro obě zúčastněné strany,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

KOIMA je významným subjektem na korejském trhu, který má podporu tamních státních institucí. Organizuje mimo jiné jediný veletrh zaměřený na import do Koreje zvaný Import Goods Fair, který se koná každoročně v červnu v hlavním městě Soulu. Dále také spolupracuje s Hospodářskou komorou ČR a Sdružením pro zahraniční investice.

Od začátku letošního roku agentury CzechTrade a CzechInvest poskytují služby v zahraničí společně, a díky tomuto kroku mohou firmy usilující o uplatnění na korejském trhu využít pomoci zastoupení v Soulu. CzechTrade tak navazuje na dosavadní zkušenosti a může

v zemi rozvíjet obchodní příležitosti pro české exportéry. V Korejské republice, která má bezmála 52 milionů obyvatel, nízkou inflaci i míru nezaměstnanosti, už uspěly české pivovary (především Pilsner Urquell) a firmy dodávající komponenty pro proudové motory. Podle statistických údajů ČSÚ loni Česká republika vyvezla do Koreje zboží za zhruba 10,6 miliardy korun.

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí

Doporučujeme