Amanzon odstupuje od plánu zřídit druhé sídlo vedení v New Yorku

Zatímco pro New York je to rána, tak pro Chicago a další města je to dobrá zpráva. „V tuto chvíli nemáme v úmyslu znovu zahájit hledání HQ2,“ uvedla společnost. Budeme postupovat podle plánu v severní Virginii a Nashville a budeme pokračovat v rozšiřování našich 17 firemních kanceláří a technologických center v USA a Kanadě.
Chicago je jedno ze 17 měst, která připadají v úvahu. Kromě asi 10 000 pracovníků ve skladu v Illinois, většinou na předměstí Chicaga, má Amazon přibližně 300 pracovníků v centru města, jejich náplň práce se týká většinou jeho cloud computing služby AWS a rostoucí reklamy. Pobočka v Chicagu plánuje, že do roku 2023 bude mít k dispozici 400 zaměstnanců.
Oznámení společnosti  Amazon dnes překvapilo mnoho lidí, kteří si mysleli, že Amazon blafuje, když se před týdnem objevila zpráva, že se chystá opustit investici v New Yorku. První známky vážných potíží se objevily před dvěma týdny, kdy byl oponent Amazonské expanze jmenován do státního úřadu, který musí schválit balíček pobídek, který stát nabídl na expanzi. Jakmile Washington Post oznámil 8. února, že Amazon přehodnocuje své plány v New Yorku, guvernér Illinois J.B. Pritzker uvedl, že se obrátil na společnost ohledně přehodnocení pozice Chicaga, které bylo jedním z 17 finalistů na seznamu Amazonu. Guvernér J. B. Pritzker a starosta Rahm Emanuel okamžitě odpověděli dopisem Amazonu a opakovaně zdůrazňovali výhody Chicago HQ2. 
Na firemním blogu dnes maloobchodní gigant uvedl: Po mnoha úvahách jsme se rozhodli nepokračovat v plánech vybudovat ředitelství pro Amazon v Long Island City v Queensu. Pro Amazon závazek vybudovat nové vedení vyžaduje pozitivní vztahy se státními i místními volenými představiteli, kteří budou rozšíření dlouhodobě podporovat. Zatímco průzkumy veřejného mínění ukazují, že 70 % Newyorčanů podporuje naše plány a investice, řada státních a místních politiků jasně uvedla, že se postaví proti naší přítomnosti a nebudou s námi spolupracovat. Budeme vytvářet ty typy vztahů, které jsou nezbytné pro pokračování projektu, který jsme představili v Long Island City. Jsme zklamáni, že jsme dospěli k tomuto závěru – milujeme New York, jeho nesrovnatelnou dynamiku, lidi a kulturu – a zvláště komunitu Long Island City, kde jsme se seznámili s mnoha optimistickými vedoucími osobnostmi, majiteli firem a obyvateli. V současné době je v Brooklynu a Manhattanu více než 5 000 zaměstnanců společnosti Amazon a plánujeme pokračovat v rozvoji těchto týmů.


  • Země: US – Spojené státy americké
  • Datum zveřejnění: 15.02.2019

Zdroj: https://www.chicagobusiness.com/retail/amazon-new-york-drop-dead
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CT Chicago

Souborové přílohy

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme