Australané začínají nahrazovat debetní karty digitálními variantami

Digitální peněženky Apple Pay a Google Pay zaznamenávají dnes v Austrálii velký boom.

V Austrálii se v současné době dostávají do popředí digitální platební platformy, jako jsou například Apple Pay a Google Pay. Australané na tento trend reagují velmi pozitivně a stále častěji platí touto formou. Téměř čtvrtina všech maloobchodních nákupů byla provedena právě elektronickou formou. Ačkoliv v Austrálii tato metoda ještě před několika lety neexistovala, oblíbenost společností Apple Pay a Google Pay nyní zaznamenává velký boom.
Nedávný průzkum uvedl, že digitální peněženky jsou druhým nejpoužívanějším způsobem platby po kreditních kartách a již předčily debetní karty, které byly zařazeny na třetí místo. Pokud jde především o elektroniku, oděvy a obuv nakoupenou online, vyhrály elektronické peněženky jako Apple Pay na celé čáře, jelikož představují až 28 % daných nákupů.
Na základě tohoto faktu australská vláda předpovídá, že online nakupování nebo-li e-commerce v Austrálii vzroste z 22 miliard dolarů ročně na 32 miliard dolarů. Aby mohli australští maloobchodníci a celkově obchodníci uspět v prostředí elektronického obchodování, musí porozumět preferencím místních spotřebitelů a nabídnout jim správnou kombinaci platebních metod tak, aby splnili jejich očekávání.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme