Belgický Horeca sektor žádá o otevření od 1. března

Restaurace a bary v Belgii by dodržovaly přísná bezpečnostní opatření, situaci by mělo pomoci i očkování.

Zástupci belgické asociace sdružující Horeca sektor vyzvali belgickou vládu, aby od 1. března začala postupně otevírat bary a restaurace. Podle výkonného ředitele asociace Horeca Vlaanderen Matthiase De Caluwe by otevření mělo probíhat za velmi přísných bezpečnostních opatření. Mohlo by se uskutečnit ve fázích, kdy by nejprve bylo k dispozici menší množství stolů pro příslušníky jedné rodiny, kteří jsou v pravidelném kontaktu, a pro jednoho dalšího člověka, který je s touto skupinou v kontaktu (v Belgii se pro tuto osobu začal používat výraz cuddle contact).

Sektor také vyzval k vytvoření protokolu, kterým by se podniky řídily, jehož základem by bylo dodržování dostatečných odstupů jednotlivých skupin a pravidelné větrání prostorů. Pokud by opatření fungovala, mohl by se postupně rozšiřovat počet osob, které by mohly být u jednoho stolu. Postupnému rozvolňování opatření v březnu nahrává i plánovaná strategie očkování a blížící se jaro a tím pádem i otevírání venkovního sezení. Zástupci sektoru doufají, že by rozhodnutí o uvolňování opatření mohlo přijít už na příštím zasedání poradního výboru vlády, které se uskuteční 22. ledna.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Belgie. 
Zdroj: https://www.brusselstimes.com/




• Témata: Koronavirus svět
• Oblasti podnikání: Služby
• Teritorium: Belgie | Evropa | Zahraničí