Běloruští podnikatelé se v ČR zajímali o naše pivovarnictví

Ve dnech 23. až 26. dubna 2019 navštívila Českou republiku 12členná delegace majitelů pivovarů, obchodů a restaurací vedená výkonným ředitelem Běloruského svazu pivovarů Vladislavem Skrebcovem. Cesta byla financována v rámci PROPED (projekty na podporu ekonomické diplomacie) s cílem propojení českých firem s běloruskými zájemci o dodávky technologických zařízení a surovin.



Úvodní setkání s delegací na Ministerstvu zemědělství ČR zahájil náměstek ministra zemědělství Jiří Šír. Následovala prezentace specialistů Odrůdového úřadu ČR a Ministerstva zemědělství ČR na témata „Systém registrace odrůd rostlin v ČR“ a „Regulace trhu alkoholu v ČR“.

Program pokračoval prezentacemi v provozech českých společností, ve kterých jsou instalovány pivovarnické technologie. Uskutečnila se přímá jednání běloruské delegace se zástupci předních českých výrobců pivovarů – například s představiteli firem Pacovské strojírny, Destila a Mini Brewery System a podniků Bohemia Hop a Soufflet Agro. Skutečně vyjimečný dojem pak na delegaci zanechal malebný pivovar v zámku Chyše dodaný firmou CONTECHIN a prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj.

Na závěr programu proběhl interaktivní seminář s následnou diskusí na téma Pivovarnictví a sladovnictví na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze.

Podpora v rámci ekonomické diplomacie pomáhá prohlubovat kontakty mezi českými a běloruskými firmami a navázat tak na významnou tradici dodávání českých technologií na běloruský trh. V souvislosti s tímto záměrem je uskutečnění mise konkrétním krokem k podpoře podnikatelských zájmů českých firem v teritoriu. 

Autor: Ivan Galat, obchodní rada, Velvyslanectví České republiky v Minsku

• Teritorium: Bělorusko | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme