Britská tradice a moderní technologie: to je nový Morris Commercial JE

Britská automobilka Morris se po 35 letech vrací zpět na silnice a cílí na velice specifický trh: ekologicky smýšlející drobné podnikatele. Nový automobil svým designem a praktičností nechává znovu ožít legendu ikonických užitkových vozidel Morris J-Type vyráběných v letech 1948-1961. To nicméně neznamená, že strategie prosté reinkarnace zašlé slávy pokračuje i pod kapotou, ba naopak. Nový model je plně elektrický a může se pyšnit také karbonovou konstrukcí.
Čísla vypadají na papíře také velmi zajímavě. Ať už si jeho budoucí majitelé vyberou Morrise používat jako pojízdný “food van”, kavárnu, nebo poutavou marketingovou strategii, mohou se mimo velké pozornosti kolemjdoucích spolehnout také na nulové emise a solidní dojezd. O pohon se stará baterie produkující 60 kWh a na jedno nabití by měli progresivní podnikatelé najet až 320 kilometrů. Firma plánuje vyrábět zhruba 1000 vozidel ročně.
Cenovka tohoto unikátu atakuje hranici 60 000 liber (1,8 milionu korun). To se na první pohled může jevit jako sebevražedná cenová strategie, avšak CEO a zakladatel Morris Commercial Dr. Qu Li argumentuje, že se nejedná o pouhé užitkové vozidlo, ale primárně o marketingové sdělení, jehož prostřednictvím budou majitelé schopni prezentovat svou značku.
Ačkoliv se nejedná o masovou produkci, znovuoživení klasické britské ikony je dobrou zprávou pro místní automobilový průmysl. Spojené Království je bezesporu lídrem elektromobility a uplatnění kompozitních materiálů v automotive. Ostatní výrobci samozřejmě nezůstávají pozadu. Primárně Jaguar Land Rover usilovně pracuje na definování značky jako průkopníka v oblasti EV.
Dodavatelský řetězec do automotive je pro londýnskou kancelář CzechTrade primárním sektorem. Pokud máte zájem exportovat do Británie, neváhejte nás kontaktovat.


  • Země: GB – Velká Británie
  • Datum zveřejnění: 19.11.2019

Zdroj: carmagazine.co.uk, 19. listopadu 2019.
Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade v Londýně.

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme