Česká republika představila novou expozici na veletrhu Vakantiebeurs v Nizozemsku

Největší veletrh cestovního ruchu v Nizozemsku opět potvrdil fakt, že Holanďané mají Českou republiku v oblibě. Opakovaně se sem vrací a také se zvyšuje počet lidí, kteří si letos Česko vybírají jako svou prázdninovou destinaci vůbec poprvé. O českou veletržní expozici na Vakantiebeurs v Utrechtu byl velký zájem.



Lednový veletrh Vakantiebeurs Utrecht úspěšně odstartoval veletržní sezónu 2019. Velkou novinkou letošního ročníku bylo vůbec první představení zbrusu nové oficiální expozice ČR, která kromě atraktivního designu pracuje také s praktickou stránkou a nabízí vystavovatelům dostatečný komfort a prostor pro jejich prezentaci i obchodní jednání.

Pod hlavičkou agentury CzechTourism se na stometrové expozici České republiky prezentovalo ve dnech 9. až 13. ledna 2019 celkem 9 spoluvystavovatelů – zástupců regionů, měst, kempu a sdružení měst Česká inspirace. Jako doprovodný program na stánku návštěvníky velmi zaujala i soustava tří oválných prostorových křesel v národních barvách. V těch si mohli účastníci veletrhu pohodlně prohlédnout krásy Česka prostřednictvím brýlí s 3D virtuální realitou. Po celou dobu mohli ochutnávat oblíbené české pivo z Plzeňského Prazdroje.

„Velmi nás těší, že hned na první akci jsme zaznamenali zvýšený zájem návštěvníků a velmi pozitivní ohlasy ze strany našich partnerů – vystavovatelů, kterým prostor v expozici poskytujeme,“ říká Andrea Jirglová, vedoucí oddělení marketingové komunikace CzechTourism.

Veletrh Vakantiebeurs v Utrechtu, který je největší akcí svého druhu v Nizozemsku, letos přilákal 103 000 návštěvníků. „Podle předpokladů byl největší zájem o informace týkající se aktivní dovolené v přírodě, zejména v regionu jižní a severozápadní Čechy, návštěvníky zajímaly například hory v letní sezóně, kempování, hrady a zámky a samozřejmě Praha,“ doplňuje Petra Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux v Amsterdamu.

Nizozemci patří k turistům, kteří tráví v České republice největší počet dní. Především starší generace podnikají dokonce několikatýdenní dovolené. Letos byl zaznamenán nárůst zájmu o rodinné výlety a o Moravu.

Co se týče ubytování, zajímali se Nizozemci kromě pro ně typických kempů také o ubytování v rekreačních domech a chatách s kompletním zázemím. Zajímavý je také fakt, že mnozí již nejezdí přímo z Holandska vlastním vozem, ale přiletí letadlem a auto si půjčí až v Čechách.

Návštěvníci také velmi kladně hodnotili bezpečnost České republiky. Jedná se podle nich o destinaci, kde neočekávají během svého pobytu žádné nebezpečí. Skutečnost, že je Česko považováno za bezpečnou zemi z pohledu zahraničních návštěvníků, je velmi pozitivní a zejména v poslední době nabývá právě otázka bezpečnosti na stále větším významu.

Prezentace České republiky v Nizozemsku bude pokračovat na březnovém veletrhu Fiets en wandelbeurs v Utrechtu, který je zaměřen výhradně na aktivní dovolenou, a to zejména na pěší turistiku a cyklistiku.

• Teritorium: Evropa | Nizozemsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas | Služby

Doporučujeme