ČMA udělila cenu mladým podnikatelům

V 9. ročníku soutěže pro začínající podnikatele T-Mobile Rozjezdy ocenila Česká manažerská asociace čtyři mladé talenty. Vítězové obdrželi možnost zapojit se do mentoringového projektu XY-Transfer.



Zvláštní cenu České manažerské asociace (ČMA) pro mladé talenty získali v rámci letošního 9. ročníku soutěže začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy Petr Mikulka (Retrokolo, Zlín), Michal Doubek (Contributr.io, Krupka), Vladislava Závrská (Knihář, Olomouc) a Jakub Velkoborský (Click&Eat, Ostrava).

Asociace jako partner soutěže vybrala po diskuzi s porotou z vítězů regionálních kol čtyři podnikatele do 35 let. Ti získali možnost zapojit se do již třetího cyklu mentoringového programu ČMA XY – Transfer, a načerpat zkušenosti od zkušených manažerských osobností.

„V České manažerské asociaci si uvědomujeme, že to bývají právě zkušenosti, které mohou rozhodnout o úspěchu či neúspěchu projektu. Máme velkou radost, že můžeme naším mentoringovým programem XY – Transfer podpořit v T-Mobile Rozjezdech mladé talentované podnikatele,“ uvedl Vilém Vrba, člen prezidia ČMA, při předávání cen koncem května. Program XY-Transfer startuje v červnu, kdy se vytvoří dvojice mentor – mentee, samotný mentoring končí v listopadu 2019 závěrečným setkáním.

Do devátého ročníku soutěže T-Mobile Rozjezdy se přihlásilo 579 nápadů, o celou pětinu začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. Hlavní cenu si odnesli Pavel Hrstka, Martin Burkoň a René Němeček z Chrudimi a jejich trička CityZen. Nejčastěji byly podnikatelské záměry inspirované cirkulární ekonomikou. Objevilo se několik ekologických ubrousků, náhrad plastových brček, květinové a bylinkové farmy, opakovaně použitelné balíky.

Téměř polovina (46 %) přihlášených podnikatelů spadá do věkové kategorie 25–34 let. Mezi regiony již tradičně vedli zástupci hlavního města, kde soutěžilo 137 projektů. 68 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 64 ve středních Čechách.

Zdroj: Česká manažerská asociace

• Oblasti podnikání: Management

Doporučujeme