Dánské nerozbitné sklenice nově na českém a slovenském trhu díky firmě ORRO GROUP a.s.

Společnost ORRO GROUP a.s. slaví úspěch v Dánsku, stala se autorizovaným obchodním zástupcem tamního výrobce jedinečných sklenic pro Českou republiku a Slovensko. Sklenice glassFORever představují zajímavý příspěvek k ochraně životního prostředí a mají potenciál nahradit plastové kelímky.



„Využití služeb Enterprise Europe Network (EEN) nám otevřelo cestu k nové podnikatelské aktivitě: Stali jsme se autorizovaným obchodním zástupcem dánského výrobce unikátních nerozbitných sklenic glassFORever pro český a slovenský trh. Sklenice jsou vyrobeny ze speciálně vyvinutých inovativních materiálů za použití pokročilých technologií, což zaručuje jejich nejvyšší kvalitu, mimořádnou odolnost, bezpečnost a 100% recyklovatelnost. Jsou zároveň vysoce efektivním a ekologickým řešením problému, čím nahradit jednorázové plastové poháry,“ říká statutární ředitelka společnosti ORRO GROUP a.s. Ing. Blanka Chudobová.

ORRO GROUP a.s. je společností, jejíž manažeři se po celou dobu svých podnikatelských aktivit soustřeďovali na činnosti, které přispívají k ochraně životního prostředí. Firma v poslední době hledala nové možnosti rozšíření svých obchodních aktivit, a proto kontaktovala českého partnera sítě Enterprise Europe Network, BIC Plzeň, s požadavkem vyhledání zahraničního obchodního partnera, který by nabídl zajímavý produkt pro český trh.

V létě 2018 se konzultantce BIC Plzeň podařilo v databázovém systému Enterprise Europe Network takovýto zajímavý produkt identifikovat. Ihned se obrátila na dánského partnera sítě EEN, který s jeho výrobcem, dánskou firmou glassFORever A/S, zprostředkoval kontakt. Po úvodní vzájemné prezentaci firem za přispění českých a dánských expertů sítě EEN zahájily obě firmy přímé rozhovory, při kterých se česká firma seznámila se všemi konkurenčními výhodami sklenic glassFORever.

Čím tyto mimořádné výrobky zaujmou na první pohled, je nerozeznatelnost od klasického nápojového skla. Avšak na rozdíl od něj jsou CO2 neutrální (při jejich výrobě, přepravě a recyklaci unikne do ovzduší 2,4x méně CO2), tedy mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Jsou krásné, praktické, lehké, netříštivé a mají dlouhou životnost (pětiletá záruka na praskliny a lomy). Lze je mýt v myčkách (až 2000 mycích cyklů), používat pro studené i teplé nápoje, zmrazit, či naopak ohřívat v mikrovlnných troubách. Jsou 100% recyklovatelné. Vyřazené kusy se převezmou, rozdrtí a předají zpět do výroby, kde z nich vzniknou nové výrobky.

Používání těchto výrobků má rovněž příznivý dopad na pracovní prostředí, a to nejen s ohledem na eliminaci rizik spojených se skleněnými střepy. Vzhledem k tomu, že jsou o 66 % lehčí než klasické nápojové sklo, jsou vítanou výhodou zejména pro ty zaměstnance kantýn a kuchyní, pro které je plnění myček a zvedání táců se sklenicemi každodenní činností. Důležitým faktorem je samozřejmě i ekonomická stránka: V Dánsku byla provedena studie, pro kterou bylo celkovým počtem 320 000 sklenic glassFORever vybaveno 100 nočních klubů. Po třech letech jejich používání namísto tradičního nápojového skla ušetřily tyto kluby 59,4 % nákladů na pořizování nových sklenic.

Díky výše uvedeným vlastnostem jsou sklenice glassFORever ideálním řešením pro předzahrádky a terasy restaurací a kaváren, kluby, bary, promo a open-air akce, zábavní parky, zahradní párty, lázně, bazény, koupaliště, kempy, wellness zařízení, vlaky, lodě, letadla, stadiony a sportovní akce, nemocnice, domovy důchodců, rehabilitační ústavy, zařízení péče o děti, menzy, jídelny…

Zmíněné přednosti produktu rozhodly o dalším průběhu. Následovaly obchodní rozhovory obou firem, při kterých se vyjasňovaly detaily produktu i obchodní podmínky a další kroky směřující k zahájení dlouhodobé spolupráce. Velmi záhy firma ORRO GROUP a.s. představila v České republice testovací sérii nerozbitných sklenic glassFORever a v květnu 2019 již podepsala s jejich dánským výrobcem smlouvu o obchodním zastoupení.

• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme