Dva fotovoltaické projekty v Mexiku získají finanční podporu ve výši 86 milionů dolarů

OPDEnergy, původem španělská společnost zaměřená na vývoj, financování, výstavbu a provoz projektů obnovitelné energie oznámila dohodu s japonskou bankou Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) o finanční podpoře pro výstavbu dvou fotovoltaických elektráren v Mexiku.

Dva projekty o celkové kapacitě 144 MW instalované kapacity získaly finanční podporu. Jeden projekt ve státě Aguascalientes, druhý ve státě Coahuila. Oba projekty jsou již ve výstavbě, jejich dokončení a uvedení do provozu se očekává ke konci tohoto roku. 
Konkrétně se jedná o solární elektrárnu Andalucía II s kapacitou 106,5 MWp, jež se nachází ve státě Coahuila de Zaragoza, na severu země. Druhým z projektů je fotovoltaický park Aguascalientes Sur I s kapacitou 37,7 MWp ve státě Aguascalientes, ve střední části země, severně od Mexico City. Oba projekty se řadí do balíčku projektů v rámci tzv. druhé aukce obnovitelné energie 2016 (segunda subasta de energía renovables de 2016).
OPDEnergy slibuje dosáhnout kapacity více než 1 GW vyprodukované elektřiny pocházející ze solárních a větrných projektů v Mexiku a dodává, že při dokončení výstavby těchto dvou projektů bude celková investice činit 62 milionů USD. 

Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Mexico City
Zdroj: Energías renovables

 

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme