Indonéské Ministerstvo průmyslu poskytuje malým a středním podnikům slevu na nákup strojů

Ministerstvo průmyslu Indonésie bude pokračovat v programu zaměřeném na podporu nákupu strojů a zařízení pro malé a střední podniky (MSP).
V letech 2014-2017 byl program použit pro 380 podniků v kategorii malého a středního podnikání.  Stroje a zařízení poskytované ministerstvem putovaly do firem v oblasti dopravy, nábytku, zpracování kovů a chemického průmyslu. Podle ministerstva je program poskytování strojů a zařízení na podporu výroby zaměřen na zvýšení produktivity MSP a na zvýšení jejich konkurenceschopnosti na domácích a zahraničních trzích.
Tento strategický program je realizován již od roku 2009. V prvním období, v letech 2009-2012, byl program aplikován pro MSP zabývající se výrobou oděvů. Po roce 2012 je tento program k dispozici pro všechny průmyslové sektory a MSP.
Program podpory poskytování výrobních zařízení poskytuje dotaci indonéským malým a středním podnikům ve formě slevy až 30 % na nákup strojů nebo zařízení vyrobených v Indonésii. Tímto také podporuje i domácí strojírenské výrobce, protože jim umožňuje prodávat své zboží se slevou. Zatímco malé a střední firmy, které potřebují importované strojní zařízení, mohou získat až 25% slevu na nákup.
Ministerstvo průmyslu říká, že tento program je pro domácí malé a střední podniky velmi užitečný, zejména při snižování nákupních nákladů na strojní zařízení. Očekává se, že tento program následně zvýší také objem celkové produkce.
Letos byl program obnoven na základě nařízení ministra průmyslu s novou kampaní ve městě Surakarta koncem října 2018. Ministerstvo očekává, že dotační program zvýší konkurenceschopnost MPS zejména v oblasti exportu, například v sektorech zpracování potravin, dřevovýroby, výroby nábytku apod. Zároveň se předpokládá, že prostřednictvím podpůrného programu se MSP mohou seznámit s nejnovějšími technologiemi spadajícími do průmyslu 4.0, jako je například cloud computing, využití internetu ve výrobě a umělá inteligence. Vláda chce tradiční podporu spojit s novým programem e-Smart MSP, který umožní v budoucnu prodávat malým a středním podnikům na některém z online tržišť.


  • Země: ID – Indonésie
  • Datum zveřejnění: 06.11.2018

Zdroj: Antara News, Jakarta Globe
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Jakarta

 

 

Souborové přílohy

• Teritorium: Asie | Indonésie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme