Zdroj: CzechTrade

Jižní Korea investuje do pokročilého vývoje sekundárních baterií

Jižní Korea plánuje zaujmout vedoucí pozici na trhu investicemi do nových akumulátorů. Do roku 2030 bude investovat 20 bilionů wonů (15,9 miliardy dolarů).

Jižní Korea investuje do vývoje sekundárních baterií nové generace a zajištění pokročilých technologií pro materiály, části a vybavení tohoto sektoru.

Ilustrační fotografie

Plánovaná investice vlády a hlavních výrobců baterií dohromady, včetně LG Energy Solution, Samsung SDI a SK On, si klade za cíl zajistit super-gap technologie ve snaze vést na globálním trhu hromadnou výrobu polovodičových baterií kolem roku 2027 a zavádění pokročilých produktů na bázi fosforečnanu lithného a železa.

Jde o součást dlouhodobé strategie, která se zaměřuje na posílení konkurenceschopnosti domácího sektoru sekundárních baterií. Tři hlavní výrobci baterií si mají založit vlastní mateřskou továrnu neboli centrum vývoje špičkových technologií, výzkumu, výroby a dalších klíčových funkcí doma.

ExportMag.cz: V Německu zaujala hra pro nevidomé, ti se podílejí i na jejím vývoji

Podle jihokorejského ministerstva průmyslu také postaví továrnu na výrobu prototypů polovodičových baterií v Jižní Koreji. Právě polovodičové baterie jsou považovány za článek nové generace, jehož cílem je výrazně snížit riziko požáru a zvýšit životnost baterie.

Na podporu technologických inovací vláda plánuje zahájit rozsáhlé výzkumné a vývojové projekty pro vývoj polovodičových baterií pro automobily, lithiové kovové baterie a další nové produkty. Vláda se rovněž zavázala zvýšit podporu pro firmy vyrábějící materiály, součásti a vybavení pro baterie prostřednictvím financování v hodnotě 500 miliard wonů na výzkum a vývoj.

Ti, kteří investují doma, získají větší daňové výhody a společnosti, které zpracovávají nerostné suroviny, budou mít také daňové pobídky. V současné době je daňový odpočet vyhrazen pro firmy zabývající se katodovými materiály s vysokým obsahem niklu.

Očekává se, že země během pěti let zaznamená více než trojnásobek vývozu zařízení souvisejících s oblastí baterií, a to až na 3,5 miliardy dolarů.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade a CzechInvest Jižní Korea.
Zdroj: Yonhap News

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí

Doporučujeme