Krajská setkání 2021: Dvoudenní program praktických informací – záznamy vystoupení

Krajská setkání Svazu měst a obcí ČR se uskutečnila v živém přenosu 13. a 15. 4. Jednání prvního dne se věnovalo zejména problematice financí, druhý den se zaměřil na aktuální legislativní změny, společenskou odpovědnost i odpadové hospodářství.

Součástí programu bylo i představení výzkumu Město pro byznys. Program obou dní můžete shlédnout ze záznamu. Účast přislíbili mimo jiné zástupci ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva práce a sociálních věcí či ministerstva životního prostředí.

Tematicky bude program letošních Krajských setkání Svazu měst a obcí ČR rozdělen do dvou dnů. Věnován bude oblasti finanční, zejména otázkám dotací a financování sociálních služeb. Velký prostor připadne i aktuálním legislativním změnám a jejich dopadům na činnost obcí a měst. Kromě stavebního zákona se bude mluvit o poplatku z pobytu a jeho digitalizaci, o dotačních titulech určených pro obce v roce 2021, programech územní spolupráce, organizování voleb do Poslanecké sněmovny, GDPR, aktualizaci vyhlášek atd. Zaměřit se chtějí účastníci setkání i na společensky odpovědné zadávání v projektu MPSV.

„Krajská setkání jsou každý rok určena pro starostky a starosty i další zástupce samospráv nejen členských obcí Svazu, ale i těch nečlenských,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR a starosta města Kyjov František Lukl. „Zajímavá a aktuální témata samospráv jim podávají a vysvětlují odborníci na danou oblast,“ dodává.

Pro více informací jděte na oficiální stránku Krajských setkání 2021.

Zdroj: Protext ČTK

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme