Zdroj: CzechTrade

Letiště v kolumbijském El Doradu je v žebříčku nejpřesnějších odletů třetí na světě

Bogotské mezinárodní letiště El Dorado v Kolumbii získalo ocenění od britské společnosti Cirum, která se zabývá analýzou globálních dat, týkajících se leteckého průmyslu, leteckých společností, cestování a další.

Společnosti Cirum zařadila mezinárodní letiště El Dorado v Bogotě na třetí místo nejpřesnějších letišť na světě. Podle údajů organizace byl u letiště El Dorado v průběhu března 2023 zaznamenán průměrný podíl 85,73 % letů, které odstartovaly včas. El Dorado tak skončilo za letišti Rajiv Gandhi International Airport s indexem 90,43 % a Kempegowda International Airport s indexem 86,14 %, jenž obě sídlí v Indii.

Ilustrační fotografie

Výzkum Cirum také zdůraznil, že El Dorado dosahuje vysokého procenta přesných příletů, a to 81,45 %, což potvrzuje, že tento letecký uzel patří mezi nejspolehlivější a nejefektivnější na světě. El Dorado je také všeobecně známé tím, že neustále pracuje na zlepšování procesů tranzitu, provozu a služeb, aby zajistilo co nejlepší spokojenost cestujících i více než 40 leteckých společností, které bogotské letiště využívají.

V roce 2022 El Dorado odbavilo více než 36 milionů cestujících. To představuje 2% nárůst oproti rekordnímu předpandemickému roku 2019. Kromě zmíněného ocenění společnosti Cirum se letiště může pyšnit také cenou od společnosti Skytrax za nejlepší letiště v Jižní Americe a cenou South America’s Leading Airport udělené od organizace World Travel Awards.

ExportMag.cz: Španělsko chce vyslat vlastní raketu do vesmíru

V loňském roce byl letecký terminál certifikovaný společností ICONTEC pro efektivní využívání obnovitelné elektrické energie. Celých 100 % energie, kterou letiště spotřebovává pochází ze solárních panelů umístěných na střeše terminálu. Toto uznání doplňuje certifikaci LEED Platinum od United States Green Building Council.

Další aktuální zprávou z oblasti leteckého průmyslu Kolumbie je podepsaná dohoda mezi vládou a společností Airbus o lokální výrobě některých částí letadel. Z pěti návrhů se realisticky jeví investice ve výši okolo 300 milionů eur do výroby vrtulí a některých dalších částí pro letecký gigant Airbus.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Kolumbie.
Zdroj: portafolio.co, elespectador.com

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Doprava, logistika | Letecký průmysl

Doporučujeme