Ministerstvo zemědělství se s myslivci dohodlo na novele zákona o myslivosti

Ministerstvo zemědělství (MZe) se s Českomoravskou mysliveckou jednotou (ČMMJ) shodují na potřebě urychlené přípravy novely zákona o myslivosti. Dohodli se na tom dnes ministr zemědělství Miroslav Toman a předseda ČMMJ Jiří Janota. MZe novelu předloží do připomínkového řízení do konce tohoto roku.



„Řešení vedoucí k snižování stavu zvěře v lesích považuji za zásadní. Každý rok způsobuje spárkatá zvěř škody nejen na zalesňovaných plochách, ale také na polích. Ministerstvo zemědělství proto připravuje novelu zákona o myslivosti, která tento problém bude řešit. Novela stanoví plány lovu s ohledem na stav ekosystémů. Inspirací byly zkušenosti ze Saska,“ říká ministr zemědělství Miroslav Toman.

„Rád bych panu ministrovi poděkoval za vstřícné jednání. Problematiku myslivosti je třeba řešit ve všech souvislostech, k čemuž Českomoravská myslivecká jednota ráda poskytne svá stanoviska v připomínkovém řízení. Věřím, že připravíme novelu, která bude přínosem pro všechny zainteresované strany i samotnou zvěř,“ hodnotí dohodu předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota.

„Českomoravské myslivecké jednoty a jejího konstruktivního vedení si vážíme jako stabilního a odborného partnera v otázkách myslivosti. Připravíme návrh novely zákona o myslivosti, který budeme konzultovat s odbornou veřejností. Do konce roku ho předložíme k připomínkovému řízení,“ uvedl Miroslav Toman.

• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme