Na prestižním designérském veletrhu se představuje 14 českých firem

Čtrnáct českých firem prezentuje své produkty v rámci společné expozice na mezinárodním designovém festivalu Salon Budapest v maďarské metropoli. Jedná se o první významnou akci pod záštitou Design Centra CzechTrade.

Posláním centra je propagovat český průmyslový design v zahraničí a poskytovat tuzemským firmám zvýhodněné služby designérů z Adresáře designérů CzechTrade. Hlavním cílem účasti na veletrhu je podpora inovací, konkurenceschopnosti a exportu českých firem. Za návrhem expozice stojí designérka Iva Bastlová.

Imaginární prostory pro bydlení

Prestižní akce se koná od 24. do 26. září v Budapest Sportareně. Přehlídka světového designu je cílená na profesionální návrháře, blogery, novináře a zájemce o luxusní výrobky.

Podniky a designéři společně zaplňují jeden velký prostor svými „malými“ interiéry, kde prezentují to nejlepší ze své produkce. Jednotlivé expozice pak představují imaginární prostory pro bydlení, od čistě vizuální kompozice po velkolepé verze realit. Pod záštitou Design Centra CzechTrade se akce účastní 14 českých firem od bytových doplňků, přes šperky až po automobily.

Stovky projektů pro design. CzechTrade spojuje podniky s designéry

„Agentura CzechTrade je speciálním hostem letošního ročníku, a to také díky obnovenému Design Centru, které se stalo národní platformou státní podpory designu a garantem pro oblast designu. Posláním Design Centra CzechTrade je mimo jiného propagace českého designu a jeho internacionalizace, proto přináší S/ALON BUDAPEST jedinečnou příležitost zviditelnit významné české designéry a inovativní firmy v zahraničí,“ říká vedoucí manažerka projektu Design pro konkurenceschopnost v agentuře CzechTrade Zuzana Sedmerová.

Snový interiér s CzechTradem

Expozice CzechTrade na prestižním veletrhu S/ALON BUDAPEST nese název DREAM INTERIOR. Autorkou je Iva Bastlová, která navrhla a vytvořila koncept založený „na zážitcích“.

Expozice má za úkol především zaujmout a prezentovat vysokou úroveň českých značek prostřednictvím výrobců a designérů, jejichž produkty zde budou představeny. V neposlední řadě má zanechat v návštěvnících myšlenku, energii a pozitivní náboj.

„Celá expozice je koncipovaná tak, aby se návštěvníci mohli zasnít a projít fantasy prostorem, který je přenese do jiné reality. Prohlídku mohou začít v modré garáži, odkud se vydají fialovou chodbou plnou světel do červené pracovny, a nakonec zakotví v jemně růžové jídelně. Expozice bude zářit barvami, ale nepůjde jen o barvy samotné, ale také o jejich významy, symboliku a popírání mýtů. Ve druhé rovině půjde o propojení ženského a mužského světa, jejich rozdíly, průniky a deziluze. Modrá totiž není jen barvou mužů, stejně jako růžová barvou žen,“ vysvětluje designérka Iva Bastlová.

Napojení na potenciální obchodní partnery

Realizaci přímo na místě zajišťovala ředitelka zahraniční kanceláře CzechTrade Maďarsko Dóra Egressy, která zároveň představuje vystavující potenciálním obchodním partnerům.

„Věříme, že výstava pomůže vystavujícím firmám otevřít dveře, jak na místní trh, tak i do celého světa. Portfolio vystavujících firem je opravdu široké. Od světelných řešení jako aromalampy, interiérová svítidla či designové LED žárovky, přes akustické produkty až po japonské rolety či šperky,“ říká Dóra Egressy.

Přehled vystavujících a jejich produktů:

  • 27ASCENT se svou řemeslně zpracovanou aromalampu AITHÉR
  • LUCIS s interiérovými svítidly inspirovanými přírodou
  • MAYER CZ s balanční stoličkou Ercolino a balanční klekačka Rokko
  • TESLA LIGHTING povyšuje obyčejné LED žárovky na designový doplněk
  • Hanuš Lamr ve svých šperkařských kolekcích propojuje stříbro, zlato i drahé kameny
  • Pucolano s originálními designovými prvky z pohledového betonu
  • SilentLab vytváří celou škálu akustických produktů nejen odhlučněné mobilní kanceláře
  • Lightway prosvětluje temné prostory osvěžujícím a přirozeném světlem tak, kde okna nestačí
  • Artiseme Global navrhuje ten nejlepší design pro každodenní potřebu
  • Terezie Lexová s designem produktu, interiéru, scénografie i drobné architektury
  • ISOTRA přiveze japonské rolety od tradičního českého výrobce jsou skvělou alternativou k vertikálním žaluziím
  • Kubák, tkalcovna Strmilov s designovým bytovým textilem jako jsou přikrývky, přehozy, ubrusy, prostírky a další
  • Škoda auto vystavila Škodu Enyaq
  • Tereza Rozálie Kladošová vystavuje část své módní kolekce

• Teritorium: Česká republika | Maďarsko
• Oblasti podnikání: Design

Doporučujeme