Networkingová akce českých vinařů v Hongkongu

Projekt ekonomické diplomacie s názvem „Czech Wine Night“ podpořil české vinaře, kteří se zúčastnili významného veletrhu Hong Kong International Wine & Spirits Fair. Zástupci šesti českých firem a dvě desítky vybraných místních partnerů měli možnost posoudit expanzi českých vín na místní trh.



6. listopadu 2019 se v rezidenci generálního konzula v Hongkongu uskutečnil networkingový koktejl, který posloužil jako setkání českých vinařů s přibližně dvacítkou hongkongských obchodníků s vínem, znalců vína a novinářů se zaměřením  na vína. Přítomné, mezi nimiž byla i prezidentka Hongkongské obchodní komory obchodníků s vínem Jojo So, přivítal generální konzul Jan Juchelka s viceprezidentkou Českého svazu vinařů Lianou Hrabálkovou.

Akce se za českou stranu zúčastnila vinařství, která budou vystavovat na 12. ročníku Hong Kong International Wine and Spirits Fair, jmenovitě Stávek, Ludwig, Bluetouch, Lahofer, Fučík, Krásná hora a Baraque. Hosté tak měli možnost v předpremiéře ochutnat nejlepší bílá i červená vína z odrůd, specifických pro Českou republiku, potažmo střední Evropu.

Perspektivu vývozu českých a moravských vín na hongkongský trh umocňuje skutečnost, že v letošním ročníku prestižní soutěže Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirits Competition získalo za své výrobky v kategorii vín stříbrné medaile celkem 5 vinařství (BV Vinařství, Vinařství Lahofer, Vinařství Ludwig a Znovín Znojmo) a bronzové medaile další čtyři firmy (Templářské sklepy Čejkovice, Vinařství Pavlov, Víno Mikulov, Znovín Znojmo). V kategorii šumivých vín stříbro získal Bohemia Sekt a bronz tatáž firma a navíc Chateau Bzenec.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Hongkongu (Čína). Autoři: Jan Juchelka, generální konzul, Milan Vágner, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Asie | Hongkong | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme