Nové projekty, které propojí kolumbijský region Orinoquía

Ředitel národního institutu Nacional de Vías (Invías) Juan Esteban Gil během svého výstupu ns eventu Construyendo País potvrdil, že současná vláda prezidenta Duqueho zajistí potřebné investice k tomu, aby byla Orinoquía dobře propojena s okolními departmenty země. 

Nyní již probíhá oprava a modernizace jedné části důležité dopravní tepny z Guaviare přes El Torno do Calamar v celkové délce 4,6 km, která spojuje hlavní město Guaviare s rozsáhlou venkovskou oblastí regionu. Investice činí 4 miliardy pesos. Vláda si od projektu slibuje především zrychlení dopravy a zjednodušení logistiky při přepravě zboží a potravin pocházejících z regionu Amazonie. Dalším projektem je rekonstrukce silnice mezi Mitu a Uranií v celkové hodnotě téměř 11 miliard pesos.

Další důležitou oblastí v regionu je říční doprava. Invías má v brzké době v plánu zadat k vypracování studii o splavnosti řeky Vaupes a zároveň nechat vypracovat návrhy na výstavbu doků ve městech Yuruparí a Pucarón za účelem zvýšení objemu přepravy jak zboží tak pasažérů mezi městy Meta a Orinoco.

Gil také poznamenal, že v období 2019 a 2020 vláda předpokládá vynaložit investice do infrastruktury ve venkovských oblastech ve výši 20 miliard pesos.


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 24.05.2019

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
Zdroj: elespectador.com

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme