Nový dezinfekční postup vyvinutý v Belgii dokáže zvýšit životnost potravin

Díky nové metodě dezinfekce belgické firmy Realco založené na enzymech potraviny vydrží výrazně déle čerstvé.

shutterstock_392664142-120.jpg Belgická společnost Realco zabývající se především inovacemi v oblasti průmyslových biotechnologií vyvinula novou metodu, která dokáže výrazně prodloužit životnost potravin. Společně s univerzitou v Lutychu firma provedla studii, během které zkoumala účinek svého patentovaného procesu dezinfekce založeného na enzymech na potraviny. Ten spočívá v tom, že přírodní bílkoviny jsou schopné rozřezat biofilmy na mikročástice a působí tak jako katalyzátor pro detergenty. Tímto způsobem dezinfikovaná infrastruktura pro výrobu potravin tak má výrazně pozitivní vliv i na životnost potravin. Tento postup je součástí tzv. zelené chemie a u některých potravin prodlužuje jejich životnost až o 100 %. Například u čerstvých krevet se datum spotřeby podařilo zvýšit z šesti dní na devět.

Sestavil kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Belgie. 
Zdroj: https://focusonbelgium.be/




• Teritorium: Belgie | Evropa | Zahraničí