Video

Ohlédnutí za Mezinárodním strojírenským veletrhem 2021 v Brně

Po roční přestávce, způsobené koronavirovou pandemií, se v týdnu od 8. listopadu 2021 v prostorách brněnského výstaviště opět konal Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV).

Cílem veletrhu je jako vždy představit nejnovější a inovativní průmyslové technologie. Letos bude také důležitým signálem pro restart ekonomiky. Celkem se na strojírenském veletrhu bude prezentovat 1016 firem z 35 zemí.

Obsah videa

Odkaz se otevře v novém okně na příslušném místě

Zpět na začátek

To nejdůležitější, co v reportáži zaznělo

Tradičně silnými obory byly i letos obrábění a tváření. Kromě digitalizace průmyslu pak veletrh lákal i na další témata, jako je např. 3D tisk. Souběžně probíhal veletrh Transport a Logistika, který nabídl dopravní a logistická řešení navazující na průmyslové technologie, a také veletrh Envitech, který se zaměřil na cirkulární ekonomiku neboli systém opětovného využívání materiálů.

Hlavním tématem už 62. ročníku byla digitalizace průmyslu, zvýrazněná ve speciální expozici Digitální továrna 2.0. Veletrh tak podle organizátorů reagoval na výrazný nástup digitálních technologií do průmyslové praxe.

Na letošním MSV se s nabídkou služeb pro podnikatele už podruhé pod jednou střechou a také se sloganem Czech Republic: The Country For The Future společně představily státní organizace, bylo jich tentokrát 14. Firmy díky tomu mohly důležité informace získat na jednom místě. Místem, kde se organizace společně prezentovaly, byla Česká národní expozice, která na mezinárodní soutěži World Exhibition Stand Awards 2020 získala stříbrnou medaili.

Seminář City for the Future – MSV 8. 11. 2021

Jednou z nejdůležitějších akcí, které probíhaly v České národní expozici, byl tradiční Meeting Point agentury CzechTrade. Po dvou letech se opět uskutečnil ve své obvyklé podobě, jejíž podstatou jsou osobní setkání. Exportérům bylo k dispozici 35 ředitelek a ředitelů zahraničních kanceláří agentury, kteří jim během jednoho dne poskytli přes 200 hodin odborných konzultací.

Kromě Meeting Pointu se na České národní expozici v průběhu celého týdne konaly různé doprovodné události, například seminář „Citiy for the Future“ či prezentace Programů ekonomické migrace Ministerstva průmyslu a obchodu nebo semináře zaměřené na výměnu exportních zkušeností či na exportní či investiční příležitosti v různých zemích.

Zpět na začátek

• Teritorium: Česká republika

Doporučujeme