Peníze a experti z EU podpoří digitální transformaci českých firem

Evropský projekt DigitaliseSME, který má za cíl pomáhat firmám s jejich digitální transformací, běží i v Česku. Náklady na poradenství jdou z evropských peněz.



Letos mohou výhody DigitaliseSME využít podniky ve všech zemích EU. Zahraniční odborníci na různé oblasti digitalizace budou působit přímo ve firmách.

Experti poradí podnikatelům s digitálním marketingem, automatizací komunikace se zákazníky nebo zefektivnění vnitřních procesů s využitím digitálních nástrojů. Náklady na realizaci odborného poradenství jsou kryty z rozpočtu EU. Hostitelská firma hradí takzvaným digitálním enablerům pouze ubytování.

Za Česko a okolní země je k dispozici maximálně 15 míst pro zájemce z řad malých a středních firem. Základním předpokladem pro účast v projektu je registrace přes webové rozhraní a představení smysluplného interního digitálního projektu, který může sloužit jako inspirace i ostatním podnikům.

Více informací a přihlášku najdete na stránkách projektu


Podmínkou je také ochota a kapacita hostitelské firmy intenzivně spolupracovat s vybraným „digitálním enablerem“, a to po dobu jednoho měsíce.  

„Celá digitální transformace je a měla by být o efektivitě, produktivitě a zlepšení péče o zákazníky,“ říká národní koordinátorka DigitaliseSME pro ČR a okolní země Tereza Šamanová ze sdružení CzechInno.

„Pokud firmy nezlepší tyto tři zásadní oblasti – které jsou nedílně propojené – riskují, že je v příštích pěti až deseti letech předstihne jejich dynamičtější konkurence,“ uzavírá Šamanová.

Co musejí firmy kromě podání přihlášky udělat?

  • Identifikovat si interní digitální projekt, při jehož realizaci uvítají pomoc zahraničního odborníka
  • Zajistit pro něj ubytování a stravu po dobu jeho pobytu  ve firmě (jehož délka obvykle nepřesáhne 2 týdny; zbývající 2 týdny projektu je možné realizovat distančně)
  • Počítat s tím, že na realizaci Vašeho „digitálního projektu“ musíte být kapacitně připraveni

    Zájem o zapojení do projektu DigitaliseSME projevilo do května téměř 130 firem z celé Evropy, pro které je připraveno pracovat více než 80 odborníků na různé oblasti digitalizace (digitálních enablerů) ze všech evropských zemí. Zapojit se a vybrat si mezi nimi svou pomoc pro digitální transformaci mohou i české podniky.

    Redakčně upravená tisková zpráva CzechInno

• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme