Přišla první objednávka na malá letadla vyvinutá v Maďarsku. Magnus Aircraft chce vyrábět 80-90 letadel ročně

Maďarsko vyvinulo vlastní kompozitní malé letadlo, na které už společnost Magnus Aircraft dostala první objednávku. Kromě toho vyvinuli i letadlo na benzínový pohon.

Byla objednána první kopie strojů vyrobených v továrně na letišti Pécs-Pogány. Podle slavnostní smlouvy podepsané v den otevřených dveří na letišti cvičné letadlo Fusion 213 pilotní výcviková společnost MultiFly s.r.o.

Po testovací provozní době přístím rokem by mohla začít výroba v kompozitním závodě s plnou kapacitou a tím dosažena produkce zhruba 80-90 letadel ročně. Ve svých zařízeních pracuje v současné době sedmdesát lidí a do konce roku budou potřebovat 110-120 lidí, zatímco ve druhé polovině roku 2020 mohou zaměstnávat až 150 lidí.

Poprvé na světě vyvinula společnost Magnus složené dvoumístné letadlo pro akrobacii. Kromě toho vyvinul stroj, který používá benzín místo petroleje a je také vyroben z kompozitního materiálu. To má za následek nižší environmentální zatížení a náklady na údržbu než jiná letadla.

Na podzim bude na technické fakultě v Pécsi zahájen dvouletý pilotní výcvik formou vysokoškolského vzdělávání. Studenti budou školeni na letišti pomocí strojů od Magnus, s pomocí instruktorů společnosti MultiFly Ltd.

Spolupráce mezi oběma společnostmi poskytuje nejen simulační prostředí pro pilotní uchazeče studující na univerzitě v Pécs, ale také usnadňuje zahájení výzkumu v oblasti zdraví zaměstnanců a cestujících a provádění dalších projektů výzkumu a vývoje. Hlavním prvkem těchto opatření je zvětšení dosahu alternativně poháněných letadel a rozvoj široké použitelnosti letadel, mimo jiné podél záchranných a sanitních profilů.

Zdroj: https://24.hu/fn/uzleti-tippek/2019/08/24/magnus-aircraft-repulogep/
Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest. 

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme