Setkání s obchodní delegací Madagaskaru v Petschkově paláci

Dne 26. listopadu 2018 proběhla schůzka s obchodní delegací Madagaskaru s pracovníky Odboru zahraničně ekonomických politik II. Delegaci Madagaskaru vedl prezident Světové federace malého fotbalu, Filip Juda, který v rámci výkonu své funkce dlouhodobě působí na Madagaskaru, především s ohledem na výstavbu hracích ploch malého fotbalu.



Madagaskarskou delegaci zastupovali podnikatelé a projektoví manažeři Sylvain Willy Rabetsaroana, Wenceslass Velonoro, Andry Heriniaina Ramaroson a Landry Ratsimba. Jak vyplynulo ze setkání, madagaskarská delegace hledá v ČR především partnery pro budování nových měst a chce zajistit celkové zlepšení infrastruktury Madagaskaru.

S tím by byla spojena i výstavba tzv. Technologického centra, což je platforma, jež bude sloužit jak odborníkům, tak vládám na Madagaskaru. Během schůzky vyplynulo, že poptávky by se týkaly především sektorů obnovitelných zdrojů elektřiny, stavebního inženýrství a strojírenství, dále rozvoje infrastruktury, technologií a telekomunikací.

Obchodní delegace má zájem získat pro infrastrukturní projekty produkty a výrobu českých firem, především je zajímají české společnosti vyrábějící železo a ocel. Kromě jiného mají zájem i o dodání pneumatik, zmíněna společnost Barum, ale i dodání traktorů (Zetor Tractors, a.s.) a cementu (Cemex). Konkrétní specifikace požadavků a poptávek madagaskarské delegace bude ještě upřesněna, až následně by MPO oslovilo jednotlivé firmy pro spolupráci.

Doporučujeme