SIC pomáhá středočeským firmám překonat krizi

Pokles poptávky, nedostatek financí na provoz firmy, krizová komunikace a motivace zaměstnanců. Zkušení experti a mentoři poradí, jak čelit ekonomickým následkům koronaviru. Série internetových seminářů Středočeského inovačního centra (SIC) startuje již 31. března. 

„Nacházíme se v turbulentní  a nevypočitatelné době, která ovlivňuje firmy a jejich podnikání. Reakce manažerů a majitelů v příštích týdnech budou rozhodující pro další směřování jejich společností. Nejdůležitější bude minimalizovat škody a připravit firmy na období po ukončení ochranných opatření a oživení ekonomiky,“ říká Pavel Jovanovič, Business development manažer SIC.

Díky programu PLATINN má SIC přístup k expertům a mentorům, kteří mají osobní zkušenosti s řešením podobných situací z vlastních firem i od významných klientů. Účastnici on-line seminářů budou mít jedinečnou možnost tyto zkušenosti sdílet a získat okamžitou zpětnou vazbu. V další fázi jim SIC může zprostředkovat individuální pomoc konkrétního experta.

SIC udělal rychlé šetření mezi svými firemními klienty a semináře zaměří na tyto nejčastěji zmiňované oblasti:

  • Krizový management a komunikace k zaměstnancům (31. 3.)
  • Leadership – rozhodování a řízení firmy v době krize (datum bude upřesněno)
  • Další semináře se budou zaměřovat na financování chodu firmy, obchod a pokles poptávky, marketing a PR (konkrétní témata a termíny budou upřesněny)

„Abychom maximálně omezili ekonomické následky epidemie, rozhodli jsme využít všech dostupných nástrojů ve Středočeském kraji. Jedním z nich je také SIC, jehož tým odborníků se dlouhodobě věnuje mapování služeb a technologií ve středočeských firmách a výzkumných centrech. Díky tomu disponuje komplexní databází subjektů, které se zabývají například biomedicínou, nanotechnologiemi nebo 3D tiskem. Tyto poznatky lze využít ve prospěch firem, měst i obcí v našem regionu,“ říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.  

Více na www.s-ic.cz, kontakt pro zájemce o seminář: jovanovic@s-ic.cz .

• Teritorium: Středočeský kraj
• Oblasti podnikání: Management | Vzdělávání, lidské zdroje

Doporučujeme