Společnost MORAM chystá v Maďarsku chytré kiosky s wi-fi i s nabíječkou pro elektrokola

Česká firma, které pomohla v expanzi na maďarský trh agentura Czechtrade, tvoří moderní řešení v oblasti smart cities. Začíná také sestavovat nový katalog chytrých prvků.



Agentura CzechTrade zvyšuje úsilí o aktivní oslovení českých hi-tech společností a nabízí jim asistenci při pronikání na zahraniční trhy. Vedle obvyklých služeb v rovině podpory exportního úsilí firem přispívá CzechTrade k popularizaci nových trendů, jako je například cirkulární ekonomika, a to ve formě seminářů či odborných publikací.

CzechTrade mimo jiné významně pomohl společnosti MORAM s úspěšným proniknutím na maďarský trh. MORAM má nyní v Budapešti pobočku a již druhým rokem se účastnila setkání českých a maďarských partnerských měst a obcí pořádaného zastupitelským úřadem ČR a kanceláří agentury CzechTrade v Budapešti. Firma díky získaným kontaktům také rozvíjí svoje výrobkové portfolio.

Katalog chytrých řešení

Právě společnost MORAM Cz se už od roku 2006 zabývá výrobou sofistikovaných řešení pro údržbu měst a obcí. Nově začíná vytvářet katalog „chytrých prvků“, které lze okamžitě aplikovat pro zkvalitnění života ve městech a obcích. Katalog bude postupně naplňován dalšími moderními doplňky, které budou tvořit jedny ze základních složek smart city.

Altánek se solárním panelem i pítkem

Zcela konkrétním výstupem aktivit společnosti MORAM v oblasti smart cities bude instalace prvních smart kiosků Vin4m v Maďarsku s realizací v průběhu prvního pololetí 2020. Jedná se o krytý designový altán, který obsahuje posezení, osvětlení, fotovoltaický panel, wi-fi, možnost nabíjení mobilních telefonů, nabíjecí stanici elektrokol a elektrokoloběžek nebo pítka pro lidi a zvířata. Součástí je interaktivní dotykový venkovní panel. Altán lze také použít jako chytrou zastávku nebo venkovní učebnu pro školy. Společnosti MORAM se úspěšně daří vytvářet řetězec subdodavatelů, z nichž mnozí jsou klienty agentury CzechTrade.

Tisková zpráva agentury CzechTrade

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí

Doporučujeme