Zdroj: CzechTrade

Toyota přislíbila až 5,6 miliardy dolarů na výrobu baterií pro elektromobily

Toyota navyšuje investice do závodu v Severní Karolíně. Automobilový gigant bude investovat dalších 2,5 miliardy dolarů do závodu v USA. Ten bude vyrábět baterie pro hybridní a bateriová elektrická vozidla.

Toyota Battery Manufacturing North Carolina má zahájit provoz v roce 2025, přičemž celková investice do závodu dosáhne 3,8 miliardy dolarů. Dodatečná investice v USA je součástí širší investice až 5,6 miliardy dolarů do výroby baterií, přičemž Toyota poznamenává, že poptávka po bateriových elektrických vozidlech neustále roste. Společnost se proto zaměří na zvýšení kombinované kapacity výroby baterií v USA a Japonsku až o 40 gigawatthodin.

Ilustrační fotografie

Kromě vozů se vznětovým a benzínovým motorem je Toyota známá svými hybridními a vodíkovými palivovými články. Pokouší se prosadit na stále více konkurenčním trhu s bateriemi, kde o pozici bojují firmy jako Tesla a Volkswagen.

Toyota se sice chystá investovat miliardy do výroby baterií pro elektromobily, ovšem zároveň bude nadále vyvíjet úsilí, aby flexibilně vyhovovala potřebám zákazníků po celém světě a bude nabízet více pohonných jednotek a poskytovat co nejvíce možností.

Zpracoval tým sdílené zahraniční kanceláře CzechInvest a CzechTrade USA v New Yorku.
Zdroj: CNBC

• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl | Doprava, logistika

Doporučujeme