Zástupci běloruských mlékáren se v ČR zajímali o české technologie

V reakci na oficiální účast českých firem na Mezinárodní specializované zemědělské výstavě „BELAGRO“ v Minsku se v říjnu uskutečnila incomingová mise zástupců běloruských mlékáren. Cesta byla financována v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie s cílem propojení českých firem s běloruskými zájemci o dodávky technologických zařízení.



Za doprovodu zástupce Ministerstva zemědělství ČR a Ministerstva zahraničních věcí delegace navštívila přední podniky v segmentu mlékárenství a jednala s náměstkem ministra zemědělství Pavlem Veselým. Tématem cesty byla potřeba modernizace běloruských mlékáren a možné zapojení českých technologií.

Podpora v rámci ekonomické diplomacie pomáhá prohlubovat kontakty mezi českými a běloruskými firmami a navázat tak na významnou tradici v dodávání českých technologií na běloruský trh. V souvislosti s tímto záměrem je uskutečnění incomingové mise logickým krokem k podpoře konstruktivního obchodního dialogu na obou stranách, na který by v červnu příštího roku mohla navázat cesta ministra zemědělství ČR Miroslava Tomana za účelem nápomoci při realizaci konkrétních projektů.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Minsku (Bělorusko). Autor: Ivan Galat, obchodní rada.

• Teritorium: Bělorusko | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme