Francouzi nejedí dostatek mražených potravin. V roce 2022 klesl nákup mražené zeleniny, zelených fazolek a špenátu o 7 %. Naproti tomu konzervovaná zelenina vzrostla o tři procenta.
„Francouzská vývozní kapacita se od roku 2010 snížila o polovinu v případě konzervovaného zboží a o 14 % v případě mraženého zboží,“ vysvětluje Cyrille Auguste, prezident Unilet a generální ředitel společnosti Bonduelle Europe.
„Cílem je dosáhnout 52 % podílu zpracování ve Francii v roce 2030. Výroba by se měla zvýšit o 15 %, to je o dalších 200 000 tun zpracované zeleniny,“ zdůrazňuje Cécile Le Doaré, generální ředitelka společnosti Unilet. Prostřednictvím vzdělávacích kampaní pro děti, Francouzi budou muset jíst více.
Cílem je zvýšit spotřebu o jednu porci denně nebo o 25 gramů u konzervované a mražené zeleniny.