AES Colombia kupuje největší větrnou farmu v zemi

Bez pochyby jedním z velkých hráčů, kteří se budou účastnit další energetické aukce, naplánované na červen 2019, bude energetická společnost AES Colombia. Důvodem je koupě komplexu Jemeiwaa Kai, který se skládá z celkem 5 větrných parků s celkovou instalovanou kapacitou 648 MW, ležící v katastru obce Uribia v departmentu La Guajira. Tento komplex se v současné době nachází ve fázi vývoje a licencování.
Dle slov generálního ředitele AES Colombia, Frederica Echavarria, společnost se tímto stane lídrem v oblasti výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů v rámci Kolumbie. Společnost na sebe současně převzala zodpovědnost za pokračující rozvoj, výstavbu a následný provoz celého komplexu.
Echavarria dále potvrdil, že v současné době má 549 MW instalovaného výkonu projektu zajištěné připojení do národní energetické soustavy (SIN), která je nezbytná pro integraci nových projektů v departmentu La Guajira.
Větrné parky v rámci komplexu, které se nachází ve fázi 2 a již mají potvrzené připojení k SIN jsou: Irraipa (99 MW), Carrizal (195 MW), Casa Eléctrica (180 MW) a Apotolorru (75 MW). Poslední ze série větrných parků, Jotomana, je ve fázi 1 a bude mít instalovanou kapacitu  99 MW. Momentálně se čeká na příslib připojení i této farmy k národní energetické sítě.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
Zdroje: portafolio.co


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 13.03.2019

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme