Australský startup Car Next Door získal 6 milionů dolarů od společnosti Hyundai

Společnost Hyundai chce být součástí inovace prostřednictvím spolupráce a podpořit tak rozmáhající se trend sdílení automobilů.

Automobilová společnost Hyundai investovala 6,2 milionu dolarů do australské platformy pro sdílení automobilů Car Next Door. Za poskytnutím finančního příspěvku stojí především neustále se rozrůstající trend sdílení automobilů, který se dostává do popředí nejen v Austrálii, ale i po celém světě. Investice je nastavena na podporu rozvoje automobilů typu „sharing ready“ a napomůže též celkovému zvýšení počtu automobilů připravených ke sdílení v zemi.

Ze strany Hyundai se tak jedná o příspěvek více než 8 milionů dolarů za posledních 12 měsíců, což je považováno za největší investici od výrobce automobilů v australské společnosti na podporu mobility. Car Next Door je perspektivní nový projekt, který svým uživatelům umožňuje si pronajmout auto na hodinu či den, včetně paliva a pojištění. Platforma sdružuje přibližně 3000 automobilů a má více než 150 000 aktivních uživatelů.

Generální ředitel společnosti Hyundai Motor Company Australia uvedl, že investice pomůže s vývojem sdílených automobile, podpoří expanzi společnosti a umožní rychlejší přesun z městských center.

Trh v současné době přechází ke sdílené mobilitě a sdílení automobilů společně s podobnými trendy bude i nadále pokračovat v růstu a společnost Hyundai Motor cílí na plné přizpůsobení se tomuto trendu.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme