Boeing se musí rozhodnout: Postaví model 797?

Vedení společnosti  Boeing Co. jedná o  jednom z jejich nejdůležitějších rozhodnutí desetiletí: zda investuje odhadem 15 miliard dolarů do nového modelu letadla. Letoun přezdívaný model 797 bude představovat první zcela nový design Boeingu od odhalení modelu 787 Dreamliner v roce 2004.
Boeing navržený pro ekonomické létání na středních trasách má potenciál proměnit leteckou dopravu tím, že vytvoří nový typ pro dálkovou přepravu – myšleno nové lety z Chicaga do Berlína nebo ekonomičtější kratší lety z New Yorku do Los Angeles.
Ale rozhodnutí o tom, zda se posunout vpřed, nebylo snadné. Selhání by bylo zničující pro odbyt letounu 787 Dreamliner. Model 797 bude muset být konkurenceschopný nabídkám Airbusu. Cena modelu A321LR se pohybuje zhruba kolem 60 milionů dolarů, zatímco širokopásmový model A330-800 je obvykle ceněn na zhruba 100 milionů dolarů, uvedl George Dimitroff, vedoucí cen Flight Ascend Consultancy. „Nepochybuji o tom, že bude poptávka po tomto letadle,“ řekl Dimitroff a poukázal na „nové možnosti pro nízkonákladové a dálkové služby. Myslím, že projekt je krok vpřed.“


  • Země: US – Spojené státy americké
  • Datum zveřejnění: 29.01.2019

Zdroj: www.chicagobusiness.com/manufacturing/boeing-has-decide-does-it-build-797
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CT Chicago

 

 

Souborové přílohy

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme