Bogota láká investory na projekty v infrastruktuře

Hlavní město Kolumbie se snaží přilákat zahraniční investory a nabízí celkem 12 infrastrukturních projektů, které budou přiděleny jednotlivým firmám v průběhu roku. Cena všech projektů se v součtu pohybuje okolo 10 miliard dolarů.

Výkonný ředitel agentury Invest In Bogotá Juan Gabriel Perez potvrzuje, že přímé zahraniční investice jsou nepostradatelným faktorem vzhledem k velikosti a složitosti jednotlivých projektů budování infrastruktury v hlavním městě.

V rámci eventu Bototá está en construcción, který se uskutečnil na konci února, se z představených projektů vybralo 12 strategických. Tyto by měly být přideleny jednotlivým konsorciím do konce roku.

Tajemnice finanční sekce a správy majetku hlavního města, Beatriz Arbeláez, zdůraznila význam partnerství veřejného a soukromého sektoru pro rozvoj infrastruktury v Bogotě. Dle jejích slov se od ledna 2018 do ledna 2019 prezentovalo celkem 112 projektů za nimiž stála právě tato společenství. 

Mezi hlavní priority současného vedení města patří vybudování nové linky hromadné dopravy Transmilenio po tříde La Septima, která patři mezi nejdůležitější dopravní tepny v hlavním městě. Tento projekt se momentálně nachází v závěrečné fázi nabídkového řízení. Nová linka bude přínosem přibližně pro dva a půl milionu lidí, kteří dnes nemají snadný přístup k veřejné dopravě.

Další prioritou je přestavba a modernizace komplikované části města s názvem Bronx, donedávna ovládaná drogovými a zločineckými gangy. Cílem je vytvořit zde jakési kulturní a kreativní centrum města a tím proměnit tvář této problémové lokality.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
zdroj: portafolio.co


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 15.03.2019

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme