Boom hotelového sektoru na Středním východě

Na Středním východě je nyní přes 400 projektů hotelové výstavby. Celkem se bude jednat o navýšení ubytovací kapacity o 119 991 hotelových pokojů.

Lídrem v regionu jsou SAE, které realizují téměř polovinu všech projektů. Jedná se o plných 53 000 hotelových projektů, které jsou v různém stádiu plánování a výstavby. Pozadu ovšem nezůstává ani Saúdská Arábie, kde se je projektováno či v realizaci na 39 000 hotelových pokojů, a podílí se tak na celkovém počtu 39 procenty. Nižší penetrace hotelové kapacity je v Ománu, tento sultanát reaguje projekty, které posílí ubytovací kapacity o 5050 nových hotelových pokojů. Stření východ představuje roční zvýšení potřeb ubytovacích kapacit o 5,7 %.

Často se zde region spojuje i s Africkým kontinentem. Afrika ovšem v meziročním srovnání vykázala pokles, a to o 4  %. Na 18 000 hotelových pokojů je ve finální fázi, dalších 22 000 je plánováno. Segment hotelové výstavby skýtá potenciál pro české společnosti v subdodavatelském řetězci, předně pokud jde o produkty hotelové vybavení, unikátní stavební materiále atd.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Dubaji
Zdroj: https://www.arabianbusiness.com

Doporučujeme